Ο Τρύφων Αλεξιάδης μιλά για τους σύγχρονους Φαρισαίους, τις πολιτικές ευθύνες που αναδεικνύει η υπόθεση Λιγνάδη και το απόστημα στην πολιτική ζωή που πρέπει να σπάσει 

Οι βαριές πολιτικές ευθύνες για την σαπίλα που έρχεται στο φως φτάνει μέχρι το Μαξίμου, όσο ο πρωθυπουργός κρατά στην θέση της την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μετά τα όσα φρικιαστικά συνέβησαν, δηλώνει σε συνέντευξη του στη  «ΝΕ» ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης. Ο κ. Αλεξιάδης μίλησε για την υποκρισία πολλών πολιτικών που από τη μία επιδεικνύουν με κάθε τρόπο τα θρησκευτικά τους πιστεύω προς άγραν ψήφων και από την άλλη υπερασπίζονται σε δικαστήρια παιδεραστές, αναφερόμενος σε εν ενεργεία στελέχη της ΝΔ, βουλευτές και ευρωβουλευτή. Αναφέρθηκε δε εκτενώς στην υπόθεση Λιγνάδη,  στεκόμενος στην επιμονή της κυβέρνησης να διορίσει –καταργώντας την διαγωνιστική διαδικασία- τον κ. Λιγνάδη και συμπλήρωσε πως κάποια στιγμή η κ. Μενδώνη θα αναγκαστεί να αποκαλύψει ποιος της υπέδειξε να τον διορίσει.

Η υποκρισία της επίδειξης των θρησκευτικών απόψεων προς άγραν ψήφων

«Εγώ δεν έχω κρύψει τις θρησκευτικές μου απόψεις, αλλά δε τις διαφημίζω και απεχθάνομαι τους πολιτικούς που μέσω των θρησκευτικών τους απόψεων επιχειρούν να προσελκύσουν ψήφους. Διαβάζοντας το Ευαγγέλιο, είναι σαφές τι θέση παίρνει η θρησκεία μας για την υποκρισία, γιατί από όλες τις αμαρτίες περισσότερο με σκληρά λόγια μίλησε ο Χριστός για την υποκρισία των Φαρισαίων. Έθεσα το θέμα της υποκρισίας πολιτικών που γεμίζουν το facebook με φωτογραφίες από εκκλησίες και ιερωμένους και την ίδια στιγμή είτε καλύπτουν είτε έχουν σχέση με τέτοιου είδους φρικαλεότητες. Εγώ σε καμία περίπτωση δε συμμετέχω σε μία διαδικασία λάσπης ή σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων με αφορμή αυτή τη διαδικασία, ούτε πρέπει να αφήσουμε να επικρατήσουν ακροδεξιές απόψεις στον πολιτικό λόγο ότι όλοι είναι ίδιοι ή ότι συνδέονται ή ότι οι πάντες είναι παιδεραστές κτλ».

Είχαμε στο παρελθόν βουλευτή και ευρωβουλευτή της ΝΔ που πήγαν σαν μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκη παιδεραστή!

«Εδώ υπάρχει μία πολιτική κριτική σε δύο επίπεδα, το πρώτο είναι ότι δυστυχώς στο πολιτικό χώρο της ΝΔ είχαμε στο παρελθόν πολιτικά της στελέχη, όχι απλά μέλη, είχαμε στελέχη, που άλλος  είναι βουλευτής, άλλο ευρωβουλευτής, που πήγαν σαν μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκη παιδεραστή! Αυτό είναι παντού στο διαδίκτυο καταγεγραμμένο, έθεσα λοιπόν δημόσια το ερώτημα.  Τι θα κάνει η ΝΔ, θα επιτρέψει σε στελέχη της να πάνε μάρτυρες υπεράσπισης σε μια τέτοια φρικτή κατάσταση; Διότι εδώ δε μιλάμε για παιδεραστία, αλλά για βιαστές παιδιών, ένα φρικαλέο έγκλημα που δε μπορείς να το περιγράψεις. Σε καμία περίπτωση δε συνδέω αυτά τα πράγματα με την πολιτική κριτική, αλλά υπάρχει μια πολιτική ευθύνη. Η ευθύνη είναι ότι η κυβέρνηση κρατά ως υπουργό την συγκεκριμένη υπουργό που βαρύνεται με βαρύτατες ευθύνες ιστορικές για το έργο της ως υπουργός Πολιτισμού, αλλά βαρύνεται και με βαρύτατες  ευθύνες, γιατί προσπάθησε να συγκαλύψει και όπως κατήγγειλε ο κ. Σκέρτσος, είπε ψέματα, διότι από το ζητήθηκε η παραίτηση του μέχρι το παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, υπάρχει μεγάλη απόσταση».

Θα είναι η πρώτη πολύ μεγάλη πολιτική ήττα της κυβέρνησης

«Ακόμα και να την παραιτήσει, θα το κάνει με μεγάλη δυσκολία ο πρωθυπουργός, γιατί θα είναι η πρώτη πολύ μεγάλη πολιτική ήττα της κυβέρνησης, καθώς έχει ήδη μία ήττα, αφού παρά την επικοινωνιακή υπεροπλία που διαθέτει, αναγκάστηκε αυτό το θέμα να έρθει στην επιφάνεια και να παίζει παντού, καθώς θίγει το DNA της ελληνικής οικογένειας, κανείς δε μπορεί να δεχθεί αυτά τα πράγματα, προσπάθησε να αποκρύψει και να συγκαλύψει  και το χειρότερο από όλα είναι ότι καλύπτει ακόμα το συγκεκριμένο άτομο. Και επειδή η σαπίλα φτάνει μέχρι το Μαξίμου, νομίζω ότι όσο την διατηρεί σε αυτή τη θέση, έχει και ο ίδιος τεράστια πολιτική –το ξεκαθαρίζω- ευθύνη».

Επέλεξαν να σταματήσουν μία διαδικασία αξιολόγησης και να πάνε σε προσωπική επιλογή

«Ο κάθε πολίτης καταλαβαίνει ότι τα προεκλογικά πυροτεχνήματα της κυβέρνησης έσβησαν πολύ γρήγορα και έχουμε τόσα να της καταλογίσουμε που δε μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα, δεν χρειαζόμασταν ένα τέτοιο φρικαλέο θέμα να προσθέσουμε στην πολιτική μας φαρέτρα. Ο ρόλος μας είναι να ασκούμε αντιπολίτευση παρόλα αυτά σε αρκετά θέματα όπως τα εθνικά και άλλα ζητήματα στηρίξαμε την κυβέρνηση ξεχνώντας τις ακρότητες και την μισαλλοδοξία που επέδειξαν αυτοί ως αντιπολίτευση. Έχουμε εδώ το τραγικό φαινόμενο να μας κατηγορεί για το τι αντιπολίτευση κάναμε! Εδώ έχουμε δεδομένα ότι επέλεξαν να σταματήσουν μία διαδικασία αξιολόγησης και να πάνε σε προσωπική επιλογή, πρέπει να μας πει η κ. Μενδώνη πως έβαλε έναν άνθρωπο που δεν τον ήξερε; Και επειδή ο πολιτικός της βίος έχει τελειώσει και θα φύγει από την πολιτική ζωή με ένα βαρύτατο φορτίο, θα αναγκαστεί κάποια στιγμή να πει ποιος της τον πρότεινε; Ο Αλεξιάδης της τον πρότεινε; Δεύτερον, έδωσε συνέντευξη τύπου στις 8 Φεβρουαρίου και ενώ είχαν δημοσιοποιηθεί νωρίτερα μαρτυρίες για αυτά τα ζητήματα είπε η κ. Μενδώνη ότι για τον κ. Λιγνάδη μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επώνυμη καταγγελία, είπε ψέματα! Και είπε επίσης ότι την παραίτηση του κ. Λιγνάδη δεν την είχα ζητήσει και δεν την είχε υποβάλλει πριν μερικές μέρες που έγινε μια σχετική συζήτηση, υπέβαλλε την παραίτηση του το απόγευμα του Σαββάτου και την αποδέχτηκα λίγο μετά και αυτό είναι ψέμα, διότι έρχεται ο κ. Σκέρτσος –το δεξί χέρι του Μητσοτάκη- και διαψεύδει και τον κ. Ταραντίλη και την κ. Μενδώνη, που είπε ότι την ίδια μέρα που υπήρξε καταγγελία, ζητήθηκε και δόθηκε η παραίτηση! Άρα λένε ψέματα και συγκαλύπτουν έναν φρικτό εγκληματία –με δεδομένο βέβαια το τεκμήριο της αθωότητας- και έχουν βαριά πολιτική ευθύνη και αυτή την πολιτική ευθύνη τους καταλογίζουμε και αλλοίμονο αν προσπαθούν με διάφορους συσχετισμούς ή με αναφορές στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ακούω κάτι τρελά για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, για το τι έγινε στην πρεσβεία της Βενεζουέλας! Βγάλτε έναν νεοδημοκράτη να τον ρωτήσουμε, ποια περίοδο έγιναν αυτά, επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν; Επί κυβερνήσεως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έγιναν και φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτά; Έχουμε στην πολιτική ζωή ένα απόστημα και όσο πιο γρήγορα επέλθει η κάθαρση, τόσο πιο καλό θα είναι για την κοινωνία».