Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου”

Η ΝΔ πίσω από κάθε κυβερνητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει βρίσκει τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ. Ας σοβαρευτεί επιτέλους, ας αφήσουν τα επικοινωνιακά τρικ και ας κυβερνήσουν.

Η ΝΔ έχει επιλέξει για το 2021, μέσω της μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα, να δουν αυξήσεις στα εισοδήματά τους τα στελέχη των ιδιωτικών κλινικών, των χρηματιστηριακών εταιρειών, των τραπεζικών μεγαλοστελεχών κ.λπ. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, με τους αστυνομικούς ή τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με όλους αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των κρίσεων.

Μέγα ψέμα ότι δεν λείπουν υλικά από τα νοσοκομεία, δεν λείπουν μόνο χέρια, αλλά και από απλά μέχρι πολύ σύνθετα υλικά.

Όπως έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους την περίοδο 2010-2014 και οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική καταστροφή, έτσι και το 2020 έπεσαν έξω με τις υπερφίαλες δηλώσεις τους περί ρυθμών ανάπτυξης κ.λπ. που τα πήραν όλα πίσω.

Στο σχέδιο προϋπολογισμού που έχουν καταθέσει αναφέρεται το τι πρόκειται να κάνουν για την αντιμετώπιση του covid-19 σε πολλούς τομείς, συγκεκριμένα στον πίνακα 3.30 αποτυπώνεται ότι θα διαθέσουν μηδενικά ποσά.