Για απραξία στην προστασία των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4, την εκπομπή Ορθά-Κοφτά και τον Απόστολο Λυκεσά.

Σχολιάζοντας τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ο κ. Αλεξιάδης διαπίστωσε ότι «η κρίση στην Ουκρανία ωφέλησε πάρα πολύ την Αμερικανική οικονομία», προσθέτοντας ότι «πρέπει να βλέπουμε την γεωπολιτική θέση της χώρας αλλά και τους σχεδιασμούς που πρέπει να έχουμε, μας κοστίζει πάρα πολύ αυτή η ιστορία και οδηγεί την ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία σε αχαρτογράφητα ύδατα, θα έχουμε εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα».

Σε σχέση με τα μέτρα που δεν έλαβε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το κύμα της ακρίβειας ο κ. Αλεξιάδης σχολίασε πως «άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μείωσαν ΦΠΑ και ΕΦΚ, ας σταματήσουν την καραμέλα ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος».

Σε σχέση με την επιστρεπτέα προκαταβολή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαπίστωσε ότι αυτές τις ημέρες οι πολίτες, ακόμα και οι πιο φανατικοί ψηφοφόροι της ΝΔ, λαμβάνουν τη βεβαίωση με τα ποσά που πρέπει να πληρώσουν. «Μέσα σε ένα μήνα τα ΑΦΜ που χρωστούν στο Δημόσιο εκτινάχθηκαν. Αν δεν προσέξει η κυβέρνηση και δεν πάρει τα κατάλληλα μέτρα θα έχουμε εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους, κάτι που μετά δεν θα μπορεί να ελεγχθεί», δήλωσε.