ΠΗΓΗ

Τρύφωνας Αλεξιάδης: Δήλωση-πρόκληση για φορολογικό! «Ας προσέχουν οι πολίτες τι ψηφίζουν…»

Στις συνεχιζόμενες αντιδράσεις κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, παρά μάλιστα τις τελευταίες διορθώσεις που επήλθαν κατά την προχθεσινή εισαγωγή του προς ψήφιση στη βουλή αναφέρθηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης παρεμβαίνοντας σήμερα Παρασκευή στο Aigiovoice.

Ο κ. Αλεξιάδης, μέσα από τη ραδιοφωνική εκπομπή ‘Φωνή της Αιγιαλείας’, με τους Νίκο Λυριτζή και Βαγγέλη Κουτρουμπέλη, αναφέρθηκε σε «επικοινωνιακού χαρακτήρα διορθώσεις ενώ ο πυρήνας του φορολογικού νομοσχεδίου παραμένει όπως είχε αρχικά διαρρεύσει, παρά τις αντιδράσεις φορέων, επαγγελματικών και επιχειρηματικών».

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη το ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ουσιαστικά, κρύβει το πραγματικό πρόβλημα της που σχετίζεται με την αδυναμία πάταξης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δύο δημοσιογράφων και εκφωνητών, ο κ. Αλεξιάδης σχολίασε ως κοροϊδία, σε σχέση με την προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης την ‘έξτρα’ περικοπή κατά 25% του τέλους επιτηδεύματος (50% στο σύνολο) οριζόντια, για όσους όμως δεχθούν το φορολογικό έλεγχο της ΑΑΔΕ σε βάθος 5ετίας.

«Καλό είναι να μειωθεί το τέλος επιτηδεύματος, έστω και 50%, αλλά πρέπει να υπάρχει σαφής δέσμευση με ορίζοντα πλήρους κατάργησης» σχολίασε ο πρώην αναπλ. Υπουργός.

Ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι η επιλογή της νέας φορολογίας, μέσα από τα αντικειμενικά κριτήρια, γίνεται άκαιρα σε μια περίοδο δύσκολη για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

«Δεν μιλάμε για τα αυξημένα κέρδη μιας εταιρείας ενέργειας η οποία πρέπει να πληρώσει παραπάνω φόρο λόγω της αύξησης των τιμών. Με αυτό που κατέθεσε η κυβέρνηση πληρώνουν φόρο τα μικρά και μεσαία εισοδήματα τα οποία πρέπει να ελαφρυνθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η συζήτηση στον αέρα του Aigivoice εστίασε στο πολιτικό πεδίο μιας «αλαζονείας» όπως τόνισε της κυβέρνησης να στραφεί απέναντι σε κλάδους που επέλεξαν να της δώσουν την ψήφο της. «Δεν είχαν πει προεκλογικά αυτό που θα έκαναν, κορόιδεψαν τους πολίτες και μετεκλογικά έρχονται να επιβάλλουν ένα ακόμη χαράτσι… Ας προσέχουν οι πολίτες τι ψηφίζουν και ας κάνουν ότι είναι δυνατόν και να μην περάσουν και να τα ανατρέψουμε μετά την ψήφο» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.