Σε συνέχεια της στήριξης του αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα του Υπ. Οικ., πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΥΠ.ΟΙΚ. όπου συμμετείχαν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος και οι βουλευτές Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κώστας Ζαχαριάδης, Τομεάρχης Εσωτερικών και Τρύφων Αλεξιάδης, Βουλευτής Β’ Πειραιά αν. τομεάρχης Οικονομικών

Από την πλευρά της Συντονιστικής Επιτροπής, έγινε ενημέρωση για το τεράστιο πρόβλημα που βιώνουν δίνοντας την μάχη με το καθεστώς της πλήρους εργασιακής ανασφάλειας αφού βρίσκονται ξαφνικά στο δρόμο και σαφώς σε προφανή δυσκολία αναζήτησης νέας εργασιακής διεξόδου, δίνοντας εδώ και 6 μήνες καθημερινά τον αγώνα για το δικαίωμα στην εργασία. Ενάντια στην ελαστικότητα, την ανακύκλωση της ανεργίας και της διάλυσης των υπηρεσιών καθαριότητας του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ. Η μάχη δίνεται και μέσω των δικαστηρίων διεκδικώντας το αυτονόητο, την οριστική λύση στο πρόβλημα μέσω της σύστασης μόνιμων θέσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών.

Η παροχή της καθαριότητας αποτελεί μια πάγια και διαρκή ανάγκη και οι περισσότεροι/ες από αυτούς/ες είναι εργαζόμενοι/ες με ανανεούμενες συμβάσεις από το 2003 μέχρι σήμερα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π- Σ εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στα αιτήματα και στον αγώνα τους, και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν, όπως έκαναν μέχρι σήμερα, να αναδεικνύουν το ζήτημα στη Βουλή και με κάθε πολιτική δυνατότητα.