«Μόλις ήρθε η επίσημη ενημέρωση για τον Αλέξη Γεωργούλη, στο επόμενο 15λεπτο ήρθε και η διαγραφή, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τα φαινόμενα έμφυλης βίας… Υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας, αλλά κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει στο δικαστήριο να τον υπερασπιστεί» τόνισε ο βουλευτής Β΄ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφων Αλεξιάδης στο NET24.

«Εκτός από περιπτώσεις με μεγάλα φαινόμενα φυσικών και εθνικών καταστροφών, πάντα οι εκλογές κρίνονται στα θέματα της οικονομίας» τόνισε και συμπλήρωσε: «Το επόμενο χρονικό διάστημα στα ζητήματα της ακρίβειας, των μισθών και των χρεών θα κριθούν και θα συγκριθούν τα κόμματα και θα καταλήξει ο πολίτης τι θα ψηφίσει…»

Χαρακτήρισε fake news της ΝΔ ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επέβαλλε 29 άδικους φόρους» και τόνισε πως «θα πρέπει τα κόμματα να δουν τι έγινε στο φορολογικό σύστημα της χώρας από το 2010 και μετά και το τι πρέπει να αλλάξει».

«Δεν μπορεί να συγκρίνουμε τι έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ η οποία βρήκε ένα μεγάλο αποθεματικό, με το τι έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που βρήκε τη χώρα χωρίς αποθεματικό, μέσα σε μνημόνια και με αρρύθμιστο χρέος. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα» τόνισε στη συνέχεια και αναφέρθηκε στα φορολογικά ζητήματα:

«Θέλω να κοιτάζω το μέλλον. Από εδώ και πέρα πρέπει να δούμε ένα ανταγωνιστικό φορολογικό σύστημα, ώστε να επαναφέρουμε επιχειρήσεις που έχουν φύγει. Πρέπει να βρούμε ένα φορολογικό σύστημα που θα κατανέμει πιο δίκαια το φορολογικό βάρος. Για παράδειγμα η ΝΔ, που μας κατηγορεί για υπερφορολόγηση, αύξησε τους έμμεσους φόρους μέσα σε μία χρονιά κατά 4,3 δισ. Θα πρέπει να ξαναδούμε την κατανομή των φόρων. Θα έπρεπε να μην υπάρχει ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία μέχρι ένα ποσό, αλλά ήταν επιλογή της ΝΔ να μην το κάνει αυτό. Όπως και επιλογή της ήταν να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ σε όσους έχουν ατομική περιουσία πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ».

«Προτρέπω τον κόσμο να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, για να δώσουμε λύση στο θέμα των χρεών, να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία, να δώσουμε αυξήσεις στους βασικούς μισθούς και να αντιμετωπίσουμε το θέμα της ακρίβειας. Το πρόγραμμα είναι κοστολογημένο και θα πρέπει να μειωθεί η ακρίβεια, μειώνοντας τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τον ΕΦΚ στα καύσιμα» σημείωσε και άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή αποφεύγει το debate με τον Αλέξη Τσίπρα και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος παρότι πιάστηκε σε βίντεο να βρίζει χυδαία το ΠΑΣΟΚ, δεν τόλμησε να ζητήσει καν συγγνώμη. «Εγώ αν έβλεπα ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα γήπεδο να έβριζε πολιτικό αντίπαλο με τέτοιο τρόπο, θα τον είχα καταγγείλει πρώτος» είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια ερωτήθηκε και απάντησε για τις μετεκλογικές συνεργασίες: «Με τη ΝΔ μας χωρίζουν μεγάλες προγραμματικές διαφορές και δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία. Άλλωστε, τέσσερα χρόνια δεν υπήρξε ούτε ένα νομοσχέδιο που να δέχτηκε τον διάλογο. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που έχει καταληστευθεί από τη ΝΔ, είναι ένα κόμμα που η ΝΔ παρακολουθούσε τα στελέχη του και τώρα το βρίζει και από πάνω… Και θα πάει να συνεργαστεί μαζί τους; Αν το θέλει το ΠΑΣΟΚ, τότε η πολιτική αυτοκτονία είναι δικαίωμα του καθενός!»

Ο Τρύφων Αλεξιάδης, στο τέλος της εκπομπής ρωτήθηκε για την εκλογική του περιφέρεια:

«Μεγάλωσα και κατοικώ στη Β’ Πειραιά, εγώ και η οικογένεια μου, οι κόρες μου και οι οικογένειές τους, τώρα και τα εγγόνια μου… Εργάστηκα από τα φοιτητικά μου χρόνια στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος για να τελειώσω την ΑΣΟΕΕ. Είναι η περιοχή που είναι οι συγγενείς μου, οι φίλοι μου, οι σύντροφοί μου από τα φοιτητικά μου χρόνια στο χώρο της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς… Είναι περιοχή με μεγάλο ιστορικό βάρος. Από τη Μάχη της Ηλεκτρικής, όπου πολέμησε και ο ήρωας του Ολυμπιακού, Νίκος Γόδας – για να μην ξεχνάμε και τις ποδοσφαιρικές, εκτός από τις πολιτικές μας καταγωγές – ως το Μπλόκο της Κοκκινιάς και μέχρι την οδό Φύσσα, όπου έγινε και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα… Είναι μια πολύ όμορφη περιοχή και πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό το 38% που πήραμε το 2019, να ξεπεράσει το 42%…».

Δείτε αναλυτικά: