Στην απαράδεκτη και απαξιωτική ομιλία του υφυπουργού Παιδείας πρόσφατα στη Βουλή, για τον ρόλο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στον αντιδικτατορικό αγώνα, αναφέρθηκε ο αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης καλεσμένος στο ραδιόφωνο του Ελλάδα FM. Xαρακτήρισε ακραίες τέτοιου είδους απόψεις που στοχεύουν να ικανοποιήσουν το ακροδεξιό ακροατήριο της κυβέρνησης, βλάπτοντας τη δημοκρατία και υπενθύμισε σε ποια πολιτική αγκαλιά βρήκαν καταφύγιο οι χουντικοί και οι υποστηρικτές της δικτατορίας. Επισήμανε το ασφυκτικό πολιτικό κλίμα που δημιουργεί ο πρωθυπουργός με τις κινήσεις του, αντίθετες με την επιθυμία του να εξαντλήσει την τετραετία και εκτίμησε πως η κυβέρνηση οδηγεί τα πράγματα σε ακραία πόλωση και διχασμό, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να μην τον ακολουθεί σε αυτό τον πολιτικό κατήφορο.

Αναφερόμενος στην κοροϊδία του power pass καθώς η πλειονότητα των πολιτών πήρε 30 και 40 ευρώ, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση και είχαν επισημανθεί τα συγκεκριμένα προβλήματα. «Το να κλαίνε πάνω από το χυμένο γάλα δεν έχει κανένα νόημα. Τώρα  η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τη λαϊκή οργή, καθώς τόσο καιρό όλα τα κυβερνητικά παπαγαλάκια διαφήμιζαν το συγκεκριμένο μέτρο. Όμως έφτασε η ώρα της αλήθειας, οι πολίτες κατάλαβαν την εξαπάτησή τους, την ίδια μάλιστα στιγμή που η κυβέρνηση πέρασε στη Βουλή  διάταξη με την οποία αναστέλλονται υποχρεώσεις πληρωμής εφοπλιστών, χωρίς καμία κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Εκτός όμως από αυτό η κυβέρνηση έκανε άλλη μια “ευχάριστη” καλοκαιρινή έκπληξη στους μικρομεσαίους επαγγελματίες, για τους οποίους έχυνε τόσα κροκοδείλια δάκρυα προεκλογικά, με τη βεβαίωση της επιστρεπτέας προκαταβολής. H κυβέρνηση εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και όχι τη χώρα, γι αυτό και παραμένουν γαντζωμένοι στην εξουσία μέχρι ο λαός να τους βγάλει από αυτές τις καρέκλες»

Σχολιάζοντας την άστοχη και αποσυρμένη, αλλά «χιλιοπαιγμένη» ανάρτηση Βερναρδάκη, είπε ότι το θέμα το ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Είναι τρομερή αυτή η προσπάθεια συμψηφισμού που κάνει η ΝΔ και καθεστωτικά ΜΜΕ, προσπαθώντας να συμψηφίσουν διαφορετικά πράγματα». Επισήμανε δε την επικρατούσα «βουβαμάρα» όταν στελέχη της η ΝΔ, ως αντιπολίτευση τότε,  έλεγαν ότι η τότε κυβέρνηση «αντάλλαξε τη Μακεδονία με τις συντάξεις» ή ότι «πιστεύουν περισσότερο τον κ. Ερντογάν, παρά τον Έλληνα πρωθυπουργό», ενώ η ΝΔ έστελνε εκπροσώπους της στους πανηγυρισμούς του Ερντογάν, την ίδια ώρα που υπήρχαν δύο φυλακισμένοι Έλληνες αξιωματικοί στην Τουρκία.

Κλείνοντας, ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε πως έχοντας καταλάβει η ΝΔ ότι έρχεται το τέλος αυτής της κυβέρνησης, θα προσπαθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα να κλείσει όσα θέματα μπορεί σε ζητήματα διαπλοκής και επιχειρηματικών συμφερόντων. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει η Δεξιά, είναι σαφέστατο, το έχει ξανακάνει  πολλές φορές, είπε, το θέμα είναι πως προετοιμάζονται τα άλλα κόμματα για την επόμενη μέρα. Προέβλεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές και με διαφορά από το δεύτερο και εξέφρασε την ελπίδα το ΠΑΣΟΚ να πάρει μεγάλο ποσοστό ώστε να κληθεί να απαντήσει στο δίλημμα αν θα προκύψει μια κυβέρνηση με προοδευτική κατεύθυνση ή θα επιτρέψει να ξαναγυρίσει η χώρα σε μια κυβέρνηση Μητσοτάκη.