Κάποιοι στο χώρο της ΝΔ ονειρεύονται “μνημόνια κορωνοϊού”, δήλωσε ο Βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή στου στο OPEN, υπενθυμίζοντας τις αντικρουόμενες απόψεις που ακούγονται από χείλη κυβερνητικών στελεχών για τη χρησιμοποίηση του “μαξιλαριού” των 37 δις που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, που πότε δεν έχει πειραχτεί και πότε έχει πειραχτεί το …μαλακό κομμάτι του.

            Ο Βουλευτής  ζήτησε ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα αν η ΝΔ τελικά θεωρεί σωστό ή λάθος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στη δημιουργία του ταμειακού αποθέματος και εξέφρασε την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ με διαφανείς διαδικασίες, μέσα στη Βουλή, να ξεκαθαριστεί απόλυτα πόσα χρήματα έχουν χρησιμοποιηθεί από αυτό το ταμειακό απόθεμα και η κυβέρνηση να λογοδοτήσει για το που έχει δαπανηθεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

            Με τις αναφορές για σκάνδαλα να πληθαίνουν, ακόμα και από φιλικά διακείμενα προς τη ΝΔ μέσα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα δημοσίευμα των “Παραπολιτικών” και τα καμπανάκια του κινδύνου να ακούγονται ακόμα και από δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος”, ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για την αναγκαιότητα πλήρους διαφάνειας στη διαχείριση δημόσιου χρήματος.

            Κλείνοντας και αναφερόμενος σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων που εκφράζει την ανησυχία του για την κατανομή της κρατικής διαφημιστικής καμπάνιας μιλώντας για “πάρτι πολιτικής συναλλαγής”, τόνισε ότι “δεν πρέπει να αφήσουμε κάποιους, όπως μετά τις πυρκαγιές στην Ηλεία, πάνω στον πόνο των ανθρώπων και τα φέρετρα, να κάνουν  ταμείο”.