«Επικίνδυνα παιχνίδια της ΝΔ με τα εθνικά ζητήματα, οι ισχυρισμοί για τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Ροδόπη» δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. «Απέναντι σε έναν πανίσχυρο μετά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα Ερντογάν, που βάζει ήδη διεκδικητικά θέματα, η πολιτική της χώρας οφείλει να είναι προσεκτική και να μη δίνει επιχειρήματα στην τουρκική πλευρά», συνέχισε.

Οι δηλώσεις στελεχών της ΝΔ, αλλά και άλλων που συντάσσονται στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο με τον χαρακτηρισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «εθνικής εξαίρεσης», θυμίζουν άλλες εποχές που οι αντίπαλοι της δεξιάς χαρακτηρίζονταν προδότες και μειοδότες, τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης. Κάλεσε τους πάντες να είναι προσεκτικοί, θυμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει εθνική μειονότητα στην Αλβανία και θρησκευτική στην Τουρκία, ενώ χαρακτήρισε θύματα μεθοδευμένης επίθεσης τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Θράκη.

Απέναντι στην εμπλοκή της μειονότητας στα επικίνδυνα παιχνίδια της ΝΔ, ο υποψήφιος βουλευτής και αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε για τη σαφή θέση του κόμματός του για τα εθνικά ζητήματα, καθώς και τη στήριξη στην υλοποίηση του πορίσματος της διακομματικής επιτροπής ως ανάχωμα της προσπάθειας της τουρκικής επιρροής. Πόρισμα που δεν υλοποιείται με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ.

Χαρακτήρισε ανατριχιαστική την εκβιαστική δήλωση της κ. Μπακογιάννη προς τους πολίτες της μειονότητας, ενώ υπενθύμισε πως η ίδια ως εκπρόσωπος της ΝΔ συμμετείχε στις φιέστες του Ερντογάν, την ώρα που είχαν απαχθεί και κρατούνταν στις φυλακές της Τουρκίας Έλληνες αξιωματικοί. Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί και στο πολιτικά αντιφατικό γεγονός, ως αρχηγός κόμματος η κ. Μπακογιάννη το 2012 να λαμβάνει 2,5% πανελλαδικά, αλλά στη Ροδόπη να λαμβάνει 18 %…, αλλά και σε παλαιότερες δηλώσεις του νυν αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Γεωργιάδη για τον ρόλο της κ. Μπακογιάννη.

Θα πρέπει να σημειωθούν όμως και οι ατάκες που ακούστηκαν στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, με το έναν παρουσιαστή, όταν ο Τρ. Αλεξιάδης χαρακτήρισε ισχυρισμούς της ΝΔ τα …συμβαίνοντα στη Ροδόπη, να αντιδρά «Αν δεν εμπιστευόμαστε και τον πρωθυπουργό, που λέει κάτι, τότε τι κάνουμε;»,
τον άλλον να αντιδρά ειρωνικά στις αναφορές Αλεξιάδη για το …θαύμα του 2012 και το μεγάλο ποσοστό του κόμματος Μπακογιάννη στη Ροδόπη «Δηλαδή μας λέτε ότι η κ. Μπακογιάννη είναι η εκλεκτή του Ερντογάν;»

αλλά και την εκπρόσωπο της ΝΔ, όταν άκουσε από τον Τρ. Αλεξιάδη πως η βασική ατζέντα, προ των εκλογών, δεν είναι η Ροδόπη, αλλά η ακρίβεια να δηλώνει αλαζονικά « η ατζέντα είναι οι 20 μονάδες διαφορά…»

Δείτε το βίντεο: