Με τη συμμετοχή των εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, σε ένα πανηγυρικό και συνάμα ενωτικό και αγωνιστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Νίκαιας η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους.

Το λόγο έλαβαν και απηύθυναν ευχές ο Δήμαρχος, εκπρόσωποι των Δημοτικών παρατάξεων και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.), με αναφορές στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ο.Τ.Α. λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης των υπηρεσιών τους, καθώς και στο πρόσφατο τραγικό γεγονός της απώλειας της ζωής εργαζομένης στην καθαριότητα στο Δήμο Ξυλοκάστρου.
Γεγονός που έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες θύματα από εργατικά ατυχήματα, χαρακτηρισμένο σαν «εργασιακό έγκλημα» από την ΠΟΕ – ΟΤΑ, η Εκτελεστική Επιτροπή της οποίας προκήρυξε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29-Αθήνα) την ίδια ημέρα και ώρα 10.00 το πρωί, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας15) όπου θα ζητηθεί συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών.