«Προσπαθούμε να είμαστε ήρεμοι και πολιτισμένοι σχετικά με ένα ζήτημα που έχει εξοργίσει την ελληνική κοινωνία» τόνισε ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην εκπομπή “ALERT στην Πολιτική”, αναφερόμενος στις τρομερές αποκαλύψεις για τον τρόπο που αναπληρωτής υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη ρύθμισε και αποπληρώνει το δάνειό του. Απευθυνόμενος δε στον παρευρισκόμενο βουλευτή της ΝΔ είπε «Καλώ τους πολίτες να πάνε στο γραφείο του κ. Καραγκούνη και να του ζητήσουν να αναλάβει ως νομικός την εκπροσώπηση τους, έτσι να αποπληρώσουν ποσοστό του δανείου τους, όπως ο Παπαθανάσης και να διαγραφεί το υπόλοιπο…».

«Καλώ την εποπτική αρχή των τραπεζών και τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει την υπόθεση… Δεν μπορεί ανεξέλεγκτα να αγοράζονται δάνεια και να πωλούνται πολύ χαμηλότερα για τη διευκόλυνση κάποιου πολιτικού… υπάρχει μαύρο πολιτικό χρήμα, εξαπάτηση, φοροδιαφυγή, μια σειρά αδικημάτων… Σε κάθε περίπτωση – πέρα από το απαράδεκτο να ρυθμίζονται διαφορετικά τα δάνεια των πολιτικών από αυτά των πολιτών και από το να νομοθετεί η κυβέρνηση να αρπάζουν τα σπίτια των πολιτών για πολύ μικρότερα δάνεια – θέλω να ρωτήσω τον εκπρόσωπο της ΝΔ: Έχει δει πολλές περιπτώσεις να μπαίνει κάποιος εγγυητής σε ένα τόσο μεγάλο δάνειο, στη συνέχεια να φεύγει και να μη ζητά ενημέρωση για το δάνειο στο οποίο είναι εγγυητής; Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα… Κρύβουν πίσω τους πολύ γκρίζες καταστάσεις… Ζητάμε με σαφέστατο τρόπο. Να δοθούν όλα τα έγγραφα στη δημοσιότητα. Από την αρχική σύναψη του δανείου, τις βεβαιώσεις για τις ετήσιες εξυπηρετήσεις του δανείου, τι έγινε δικαστικά, ποια είναι η ρύθμιση κ.ο.κ. Ζητάμε από τη ΝΔ να ψηφίσει την τροπολογία που θα επανακαταθέσουμε, να δημοσιοποιούν οι πολιτικοί μαζί με το πόθεν έσχες και τις ρυθμίσεις των δανείων τους. Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί δεν την ψήφισαν την πρώτη φορά… Βλέπουμε μία σκανδαλώδη ρύθμιση, στην οποία εμπλέκονται στελέχη της ΝΔ. Και δεν είναι η μόνη. Έχουμε έφοδο στα δημόσια ταμεία και στις τράπεζες από γαλάζιες ακρίδες».

Αναφερόμενος στην υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ, Π. Καππάτου, ο οποίος φέρεται να εκπροσώπησε fund για να πάρει το σπίτι καρκινοπαθούς είπε: «Κατάργησαν την προστασία της α’ κατοικίας που υπήρχε επί ΣΥΡΙΖΑ και αποδεικνύονται πλέον τα οικονομικά τους κίνητρα. Και να έχουν απολαβές οι ίδιοι, αφού εμπλέκονται με τέτοιες εταιρίες αλλά και να σβήνουν δάνεια τους. Αυτά τα θαλασσοδάνεια οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία και μάλιστα από “αυτοδύναμη” κυβέρνηση…».

Ο Τρ. Αλεξιάδης ενόψει εκλογών, κάλεσε τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες να ελέγξουν για τη διακίνηση ανεξέλεγκτου “μαύρου” πολιτικού χρήματος, φέρνοντας σαν παράδειγμα εκδηλώσεις στελεχών της ΝΔ με εκατοντάδες άτομα σε τεράστιους χώρους που κανείς δεν ελέγχει που βρέθηκαν τα χρήματα και πως πληρώθηκαν όσα αφορούσαν την οργάνωση. Επίσης χαρακτήρισε “πολιτικό ανέκδοτο” το δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ και τόνισε ότι στην κοινωνία είναι έκδηλη η αγανάκτηση και η οργή των πολιτών για την κυβέρνηση.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες είπε πως «πολύ σημαντικό είναι το θέμα των προγραμμάτων και των πολιτικών συγκλίσεων για μια κυβέρνηση συνεργασίας, όπως στη συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών, που θα βγάλει τη χώρα από εκεί που την έχει βυθίσει η ΝΔ».

Τέλος, αναφέρθηκε στο έγκλημα των Τεμπών, μίλησε για το έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που είχε σταλεί στον πρώην υπουργό Μεταφορών και ζήτησε να αποδοθούν οι ευθύνες.

Δείτε το video: