«Θα κριθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το αν οι δημοσκοπήσεις ανταποκρίνονται ή όχι στην πραγματικότητα, αφού πολλές φορές είτε στην Ελλάδα, είτε σε άλλες χώρες έχουν πέσει έξω» τόνισε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Στούντιο με Θέα, ο βουλευτής Β΄ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφων Αλεξιάδης.
Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, είπε πως ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει με κριτήριο αν το κόμμα που ψηφίζει μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, «διότι υπάρχουν κόμματα που αρνούνται τις συνεργασίες».
«Κυβέρνηση θα σχηματιστεί αν υπάρχει προγραμματική συμφωνία. Εμείς είμαστε αυτής της λογικής, για αυτό φέραμε και για αυτό στηρίζουμε την απλή αναλογική, και λέμε στον κόσμο να μην ψηφίσει κόμματα που θα φέρουν ξανά κυβέρνηση Μητσοτάκη». Εξήγησε δε ότι δεν έχει νόημα η ψήφος σε κόμματα που αρνούνται την ικανότητα να κυβερνήσει πολιτικός σχηματισμός της Αριστεράς, που να μπορεί να φέρει προοδευτικές και αριστερές πολιτικές σε διάφορα πεδία, αλλά «δεν τους νοιάζει ποια θα είναι η κυβέρνηση της χώρας και άμεσα ή έμμεσα θα φέρουν ξανά κυβέρνηση Μητσοτάκη…»
Για την απόφαση του δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά είπε «πολιτική απόφαση, δεδομένη και σεβαστή, αλλά όλοι κρινόμαστε…».
«Η ΝΔ και άλλα κόμματα θα έχουν αυτή την απόφαση σημαία μέχρι τις εκλογές. Εμείς θα έχουμε σημαία τα 280 εκατομμύρια που προσέθεσε ο κ. Παππάς στα έσοδα του Δημοσίου», δήλωσε επιδεικνύοντας επίσημα έγγραφα με καταγεγραμμένα τα ποσά:

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: