ΠΗΓΗ

«Πολύ καλή η ιδέα της δημοσιοποίησης των κερδοσκόπων, θα το θέσουμε στη Βουλή και θα καταθέσουμε αύριο κιόλας τροπολογία αν συμφωνήσει η κυβέρνηση!»

Αυτό απάντησε ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τρύφων Αλεξιάδης απαντώντας στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης και στο ερώτημα, γιατί, αφού η κυβέρνηση επικαλείται τον σκόπελο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τη μη δημοσιοποίηση όσων εντοπίζονται να αισχροκερδούν, δεν αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ πρακτικά την πρωτοβουλία για μια τροπολογία που θα παρακάμπτει με νομική επάρκεια αυτόν τον σκόπελο, ώστε να ξέρουν οι καταναλωτές ποιοι αισχροκερδούν!

Στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος” του Radio North, υπογράμμισε: «Κατ αρχάς μας δίνετε μια πολύ καλή ιδέα αλλά να απαντήσω και στην ουσία», είπε ο κ. Αλεξιάδης.  «Σε ό, τι αφορά στην τροπολογία, αν δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, με βάση τα σημερινά αριθμητικά δεδομένα της Βουλής, η τροπολογία δεν θα μπορεί να περάσει, άρα πρέπει να υπάρχει σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης. Εγώ σήμερα κιόλας στην ομιλία μου στη Βουλή είναι το πρώτο πράγμα, που θα πω. Κι αν η κυβέρνηση το αποδεχθεί αύριο θα καταθέσουμε και την τροπολογία. Αλλά είμαι σίγουρος για την πολιτική απάντηση της κυβέρνησης, διότι η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να συγκρουστεί με μεγάλα συμφέροντα. Εγώ θα σας πω την απαγορευμένη λέξη, γιατί εγώ έχω αποφασίσει  να μιλάω με ευθύτητα κι ας μου κοστίζει αυτό. θα χτυπήσει η κυβέρνηση το λαθρεμπόριο σε μεγάλες εταιρίες στο χώρο της διακίνησης καυσίμων; Δηλαδή το πολύ απλό: θα μας πει η κυβέρνηση πότε θα ολοκληρωθεί  η τοποθέτηση συστήματος εισροών – εκροών στα διυλιστήρια;»

Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Αλεξιάδης κατέθεσε πραγματικά στη Βουλή την πρόταση για σχετική τροπολογία!

Ο κ. Αλεξιάδης επέμεινε επίσης στο θέμα της μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα: «Αν μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο καύσιμο κίνησης και θέρμανσης θα ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα, ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που έχουν τρομερό πρόβλημα, θα ενισχύσουμε τον Έλληνα πολίτη  και θα έχουμε και θετικές επιπτώσεις στον τουρισμό. Έχει καθίσει κανείς να μετρήσει τι επίπτωση θα έχει η φθηνή βενζίνη, που θα έχουμε εμείς σε σχέση με διπλανούς τουριστικούς προορισμούς;  Δείτε πόσο είναι η τιμή της βενζίνης στην Τουρκία, πόσο είναι στην Κύπρο, διότι η Κύπρος παίρνει βενζίνη από εμάς αλλά ο καταναλωτής στην Κύπρο την παίρνει 1.40€, ενώ εμείς εδώ το φτάσαμε, όσο είναι η τιμή στο αγγουράκι 2.40€!»