Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του Προϋπολογισμού, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης απάντησε στις θριαμβολογίες για την κατάσταση της Οικονομίας που ακούστηκαν από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα.

Χαρακτήρισε τα λεγόμενά του, μια επανάληψη των όσων έχει κατά καιρούς πει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του και τον επανάφερε  στην πραγματικότητα «Μας ακούνε οι πολίτες!» για τα άστοχα παραδείγματα του περί «σοβαρής παρέμβασης της κυβέρνησης στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς της ΔΕΗ».

Ο Τρ. Αλεξιάδης κάλεσε τον Υπουργό να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και στα οποία αποφεύγει να απαντήσει, καθώς και στα αναπάντητα ερωτήματα πολλών ετών, όπως «Στις 13/12/2014 πόσο ήταν το αποθεματικό της χώρας και ήρθε ο “κακός” ΣΥΡΙΖΑ και έκανε ό,τι έκανε και σας παρέδωσε 37 δισεκατομμύρια; Δώστε μία απάντηση για εκείνους τους περίφημους “29 άδικους φόρους” για τους οποίους πριν από κάποια χρόνια βγάζατε Δελτίο Τύπου εσείς και ο κ. Βεσυρόπουλος. Τι θα κάνετε με αυτούς τους “29 άδικους φόρους”Παράλληλα ανέδειξε το θέμα της διαφορετικής αντιμετώπισης της ενημέρωσης των πολιτών και της χειραγώγησης της κοινής γνώμης που έχει επιβληθεί ως καθεστώς στα μέσα ενημέρωσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά « Όταν εσείς βάζετε 100 ευρώ τον μήνα χαράτσι σε όσους δεν πάνε να εμβολιαστούν, αυτό δεν σημαίνει τίποτα για κάποια κανάλια και δεν μιλά κανένας. Όταν εμείς βάζαμε τέλος στην πλαστική σακούλα, εσείς το ψηφίζατε εδώ μέσα στην Αίθουσα,  μετά μας καταγγέλλατε για φορολαίλαπα και όταν ήρθατε ως Νέα Δημοκρατία – σωστά κάνατε – το αυξήσατε…».

Κλείνοντας ο Τρ. Αλεξιάδης κατηγόρησε το Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για υποκρισία, αποφυγή διαλόγου και δειλία στην πολιτική αντιπαράθεση «Επειδή κάθε φορά μας κουνάτε εδώ πίνακες, στατιστικά στοιχεία κ.λπ., μη φοβάστε. Τολμήστε, είτε εσείς είτε κάποιος άλλος από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, μία εμφάνιση σε έναν τηλεοπτικό σταθμό, στον πιο φιλικά διακείμενο σε εσάς, ώστε να μας ακούσει ο λαός και μην καταφεύγετε στους παράλληλους μονολόγους που κάνουμε εδώ, γιατί καταλαβαίνουμε ότι αυτή η διαδικασία είναι διαδικασία παράλληλων μονολόγων. Απαντήστε, λοιπόν, στα στοιχεία, δώστε πειστικές απαντήσεις και μην προσπαθείτε να υπεκφεύγετε από την πραγματικότητα».

Δείτε το video: