Στη μεγάλη σημασία της έλευσης του Μετρό στον Πειραιά και στην αδίστακτη μικροκομματική εκμετάλλευση από πλευράς της κυβέρνησης, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιόφωνο Κανάλι 1 του Πειραιά ο βουλευτής Β΄ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης.Χαρακτήρισε το έργο σαν πολύ σημαντικό για τη μετακίνηση των πολιτών του Πειραιά και των γύρω Δήμων, ενώ κατέκρινε την προσπάθεια κομματικής αξιοποίησης ενός έργου που όλοι γνωρίζουν πως έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια,εξελισσόταν επί διαδοχικών κυβερνήσεων και έτυχε να τελειώσει επί των ημερών της ΝΔ. Χειρότερο όλων δε «η θεσμική απρέπεια προς την πόλη του Πειραιά, αφού πήραν τον λόγο διάφοροι, δεν δόθηκε ο λόγος ούτε για δύο λεπτά στο δήμαρχο της πόλης για να κάνει ένα χαιρετισμό. Αυτό είναι θεσμική απρέπεια.Ας μείνουμε στο πολύ ευχάριστο ότι ο Πειραιάς έχει ένα στολίδι από τεχνικής και αισθητικής άποψης».

Για την τροπολογία που θέλει να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή προσπαθώντας να καταστρατηγήσει την απόφαση του Αρείου Πάγου για προστασία της κατοικίας των πολιτών, ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε «Μαθαίνουμε πως υπάρχουν παρασκηνιακές πιέσεις και ζυμώσεις,σχετικές με τροπολογία που ετοιμάζει η κυβέρνηση με στόχο να ξεπεραστεί η απόφαση της δικαιοσύνης, με το πρόσχημα ότι δήθεν τακτοποιεί διάφορα τεχνικά προβλήματα. Αυτό συνιστά προσβολή της ίδιας της δικαιοσύνης και στην ουσία δίνει το σήμα σε όλα τα “γεράκια” και σε όλους αυτούς που είναι έτοιμοι να αξιοποιήσουν το νέο πτωχευτικό δίκαιο και τη διαδικασία των πλειστηριασμών, να πετάξουν φτωχές οικογένειες στο δρόμο. Μη τολμήσουν να φέρουν τη τροπολογία! Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει κάτι τέτοιο. Μη τολμήσουν να υλοποιήσουν πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ειδικά στις γειτονιές του Πειραιά».

Σχετικά με τη δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στις καθημερινές συναλλαγές τους για τα απολύτως αναγκαία αγαθά για τη διαβίωση και τη μετακίνησή τους, ο Τρ. Αλεξιάδης έψεξε την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, που έχει επιλέξει η κυβέρνηση με δήθεν συσκέψεις και συμφωνίες για “καλάθια του νοικοκυριού”, αντί της λήψης δραστικών και ουσιαστικών μέτρων. «Μπορούν να προχωρήσουν σε ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης, έχουν τα εργαλεία και το δημοσιονομικό περιθώριο από την υπερφορολόγηση που έχουν υποστεί το 2022 όλοι οι Έλληνες πολίτες,μέσω της έμμεσης φορολογίας. Τα στοιχεία του προϋπολογισμού αποδεικνύουν ότι το 2022 είχαμε τη μεγαλύτερη αύξηση έμμεσης φορολογίας σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χρονιά». Όσο για τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί κατάργησης της ρήτρας αναπροσαρμογής και πτώσης της τιμής του ρεύματος, ανέφερε χαρακτηριστικό παράδειγμα λογαριασμού φυσικού αερίου βιοτέχνη από τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας όπου «η περίφημη «κατάργηση της ρήτρας προσαρμογής» στην ουσία τον κάνει να πληρώνει πολύ περισσότερα για τις ίδιες ή λιγότερες κιλοβατώρες!!!».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη χαρακτηριστική καθυστέρηση της κατάθεσης της τροπολογίας για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς είχε προαναγγελθεί από τον πρωθυπουργό πριν ένα μήνα, αλλά και στον αντιδεοντολογικό και αντικοινοβουλευτικό τρόπο νομοθέτησης που επιλέγει για άλλη μια φορά το «επιτελικό» κράτος των δήθεν «αρίστων», μια και η κατάθεσή της έγινε στις 11:30 το βράδυ! Αποκάλυψε δε την ξένη προς τα κοινοβουλευτικά ήθη πολιτική απατεωνιά, ότι για την επιδότηση δεν υπάρχει πουθενά η κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους!«Αυτοί λοιπόν που είναι υποτίθεται“ικανοί”, οι “άριστοι” που τα κοστολογούσαν όλα και κουνούσαν το δάκτυλο στον Α. Τσίπρα για τις κοστολογημένες εξαγγελίες που έκανε στη Θεσσαλονίκη, για δεύτερη φορά πιάνονται με την κατσίκα στη πλάτη. Φέρνουν τροπολογία με μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και δεν τα έχουν κοστολογήσει!» (*)

Σχολιάζοντας τα δημοσκοπικά ευρήματα και τις εκλογές, ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στις πραγματικές καθημερινές δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων εισπράττει στις περιοδείες στις γειτονιές του Πειραιά και κάλεσε την κυβέρνηση που τη δείχνουν να προηγείται με διψήφια νούμερα να τολμήσει να προχωρήσει σε εκλογές.

Κλείνοντας μίλησε για το ζήτημα των υποκλοπών και την προσπάθεια συγκάλυψης και συσκότισης της υπόθεσης με το κλείσιμο της Εξεταστικής Επιτροπής και τα δημοσιεύματα ότι η ιστορία με τις υποκλοπές τελείωσε. «Αυτό που τελείωσε είναι η τυπική διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής, όπου η ΝΔ ήταν απέναντι σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, καθιστώντας βέβαιη την πολιτική της απομόνωση και την αδυναμία της να σχηματίσει κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές. Θα διερευνηθούν όλες οι πολιτικές και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, άλλωστε τα στοιχεία είναι πολλά και είναι στην δικαιοσύνη. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, παρά την περίεργη καθυστέρηση που είχε ορισμένες φορές στην διερεύνηση κάποιων σκανδάλων και είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρχει συνέχεια σε αυτή την υπόθεση».

(*) Tο απόσπασμα της τροπολογίας, ενδεικτικό της έλλειψης κοστολόγησης εδώ