Στην πλήρη αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αναφέρθηκε ο αν. τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στο ACTION 24, με χαρακτηριστικό δείγμα τα όσα πέτυχε η Τουρκία στην πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ που κατάφερε και το ραντεβού Ερντογάν – Μπάιντεν και την υποστήριξη των ΗΠΑ για εκσυγχρονισμό των F-16 και τη στήριξη ΝΑΤΟϊκών χωρών στις θεωρίες της περί διώξεων Κούρδων πατριωτών ως τρομοκράτες.

Παρά τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών παραγόντων περί απομόνωσης της Τουρκίας, μοναδικά απομονωμένη μοιάζει η ελληνική κυβέρνηση – έκθετη ακόμη και από τις δηλώσεις Αβραμόπουλου ότι παρά την θέση που κατείχε, ο πρωθυπουργός επί δυο χρόνια δεν τον έχει συναντήσει ή συμβουλευτεί – με τη φωτογραφία από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, με τον Μητσοτάκη χαμένο στις πίσω σειρές και τον Ερντογάν να χαμογελά στην πρώτη σειρά να τα λέει ΟΛΑ.

Σχετικά με το θέμα της εκχώρησης του ονόματος του Αιγαίου μέσω του σήματος «Turkaegean»  χαρακτήρισε αστειότητες τη διενέργεια ΕΔΕ από τον Υπουργό Ανάπτυξης και δήλωσε πώς όσο ο πρωθυπουργός κρατάει στη θέση του τον αρμόδιο Υπουργό, η ευθύνη πλέον μεταφέρεται στον ίδιο .

Αναφορικά με την προσπάθεια διαστρέβλωσης και ανακίνησης παρελθόντων θεμάτων από τη ΝΔ, στην προσπάθεια της να αποφύγει την κριτική και τις απαντήσεις για τα τωρινά προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία, ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε για τα όσα ακούστηκαν από τον κ. Αβραμόπουλο για το θέμα του δημοψηφίσματος του 2015: «Ελπίζω να είναι μόνο θέμα μνήμης τα όσα είπε για το ερώτημα του δημοψηφίσματος, δεν είναι αληθή » και κατέληξε χαρακτηριστικά: «Αποτελεί πολιτική ύβρι κατά του λαού η κριτική της ΝΔ για το δημοψήφισμα του 2015. Στο δημοψήφισμα ο λαός μίλησε και στις εκλογές που ακολούθησαν ο λαός ενέκρινε».