Την πεποίθηση ότι θα λάμψει η αλήθεια, όσο ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών, εξέφρασε ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ελλάδα FM.  «Όταν ένα σύστημα παραεξουσίας, χρησιμοποιώντας και τέτοιες μεθόδους εγκαθίσταται στην εξουσία της χώρας, όταν δεν βασίζεται στη λαϊκή ψήφο και στήριξη, αλλά στη στήριξη διαπλεκόμενων συμφερόντων, τότε δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ή για οποιοδήποτε άλλο κόμμα, αλλά μείζον θέμα δημοκρατίας και ορθής λειτουργίας των θεσμών. Βγήκε ο Πρωθυπουργός και είπε ότι δεν δέχεται εκβιασμούς χωρίς να κατονομάζει κάποιον εκβιαστή. Ο υπουργός Οικονομικών στη Βουλή δήλωσε ότι του ζήτησαν επιχειρήσεις να φέρει συγκεκριμένη τροπολογία. Η δουλειά του Υπουργού Οικονομικών είναι να αποκαλύπτει οικονομικά συμφέροντα και όταν του ζήτησα να δώσει διευθύνσεις και ονόματα δεν υπήρξε καμία απάντηση. Αυτή ήταν και είναι η δεξιά συντηρητική παράταξη και με αυτές τις μεθόδους κυβέρνησαν και κυβερνούν».

 Σχετικά με την φράση του πρωθυπουργού «μυρίζει εκλογές», ο Τρ. Αλεξιάδης είπε «είναι σαφές ότι απευθύνεται και στο εσωτερικό του κόμματός του, καθώς ξέρει ότι κινδυνεύει αν χάσει τις εκλογές να αντικατασταθεί διατηρώντας την παράδοση στην συντηρητική παράταξη όπου μετά από ήττα, ο αρχηγός αντικαθίσταται, αλλά είναι τόσο μεγάλη η δυσωδία από τα σκάνδαλα και από τις συνεχείς αποκαλύψεις, που προσπαθεί να την καλύψει με άρωμα εκλογών. Προσπαθεί με εκφοβισμούς και απειλές να συνετίσει το εσωτερικό του ακροατήριο, αλλά ούτε τα στελέχη της ΝΔ εκφοβίζονται, ούτε και οι πολίτες, έχουν καταλάβει ότι το πολιτικό κεφάλαιο Μητσοτάκης έχει κλείσει οριστικά».

Ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στο θέμα των πλειστηριασμών και στις ενέργειες που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που παρόλο που δεν κληρονόμησε την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους προηγούμενους, κατάφερε παρά τις πιέσεις και σε δυσμενείς συνθήκες όχι μόνο να προστατέψει την πρώτη κατοικία, χωρίς τη διενέργεια ούτε ενός πλειστηριασμού που να την αφορά, αλλά να τη διευρύνει και σε επιχειρηματικά δάνεια που είχαν θέσει ως ενέχυρο την πρώτη κατοικία τους. Απέναντι δε στα ψεύδη που ακούγονται για 30 χιλιάδες πλειστηριασμούς επί 4ετίας

ΣΥΡΙΖΑ, ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για απατηλά νούμερα που δεν αναφέρονται σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ενώ παράλληλα υπενθύμισε ότι με κυβέρνηση Μητσοτάκη μόνο στη φετινή χρονιά οι πλειστηριασμοί έχουν φτάσει τις 40-50 χιλιάδες.

Αναφερόμενος στα πρόσφατα ερωτήματα που έθεσε στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχετικά με τις αγοραπωλησίες δανείων, ποιοι πήραν, τι πήραν και ποιου δάνεια πήραν δήλωσε «Το ερώτημα είναι για το αν υπάρχουν στελέχη και ποια είναι αυτά της ΝΔ, που είτε τα ίδια, είτε συγγενικά τους πρόσωπα, σχετίζονται με εταιρείες με το γνωστό αντικείμενο. Πως δημιουργήθηκαν τα περίφημα πακέτα δανείων και πήγε κάποια εταιρεία και αγόρασε; με ποιο τρόπο αγόρασε αυτά τα πακέτα; διότι όπως αποκαλύφθηκε χρηματοδοτήσαν βουλευτή τους για να αγοράσει δάνεια. Πως λοιπόν έγιναν; ποιος σχημάτισε αυτό το πακέτο δανείων; ποιος επέλεξε τα 100 δάνεια που μπήκαν σε ένα πακέτο; πως χρηματοδοτήθηκε μετά η τάδε εταιρεία και το αγόρασε; Να ελέγξουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Εδώ έχουμε συγκεκριμένα αδικήματα από φοροδιαφυγή, από ξέπλυμα μαύρου χρήματος και μια σειρά από άλλα αδικήματα. Να ελέγξουν τι γίνεται με την αποπληρωμή αυτών των δανείων, διότι αν αποδειχθεί ότι η τάδε εταιρεία έχει πάρει ένα πακέτο δανείων από το οποίο κυνηγάει με πλειστηριασμούς κ.λπ. τις 80 από τις 100 περιπτώσεις, ενώ τις υπόλοιπες περιπτώσεις πολιτικών φίλων ή διαπλεκόμενων συμφερόντων τις ρυθμίζει ευνοϊκά, τότε μιλάμε για οικονομικά αδικήματα που ξεπερνούν την έννοια του κακουργήματος. Αυτό λοιπόν που ζήτησα και θα παρακολουθώ διαρκώς είναι πλήρη διαλεύκανση και ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών».

(UPD: Πρωτοσέλιδο της KONTRA NEWS με αφορμή τη συνέντευξή μου) 

 

 

Κλείνοντας αναφέρθηκε στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2023 και την κυβερνητική προπαγάνδα που μιλάει για στήριξη της κοινωνίας και ανάπτυξη «Όταν ακούτε την λέξη ανάπτυξη, το ερώτημα που πρέπει να τίθεται είναι, ανάπτυξη για ποιόν; Βλέπετε τι γίνεται γύρω μας, καμία άλλη χρονιά από το 2010 μέχρι σήμερα δεν είχαμε 200 φούρνους να κλείνουν στο πρώτο δεκάμηνο του έτους. Ας αφήσουν τα παραμύθια περί ανάπτυξης. Στα περί αυξήσεων δε που ακούμε, είναι σαφές πως γίνονται με νόμο που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις, ενώ όποιες αυξήσεις δίνονται είναι κάτω από τον πληθωρισμό. Άρα για το 2023 στην καλύτερη περίπτωση θα έχουμε μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος».