Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Τρύφων Αλεξιάδης, Βουλευτής Β’ Πειραιά και Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην πτώχευση της Thomas Cook και τις σημαντικές επιπτώσεις της στην Οικονομία, η οποία επαναφέρει στο προσκήνιο, όπως είπε, το πάγιο αίτημα των επιχειρήσεων, για πληρωμή ΦΠΑ στο Δημόσιο, ΜΟΝΟ για τα ποσά που έχουν εισπραχθεί και όχι για όλα, όπως ισχύει σήμερα.

Με αφορμή το θέμα της συγκεκριμένης πτώχευσης, έχοντας βγει πλέον από τη μνημονιακή περίοδο, είπε, η κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει το όλο θέμα, για όλες τις επιχειρήσεις φυσικά, καθώς η βελτίωση της Οικονομίας και των Δημόσιων Οικονομικών το επιτρέπουν.

Aπέναντι στα κυβερνητικά μέτρα που μειώνουν τα εργασιακά δικαιώματα, δήλωσε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των συνδικάτων και των οργανώσεων, κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει και τόνισε τη σημασία της επιτυχίας της χθεσινής απεργιακής κινητοποίησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε θα συμμετέχει στους αγώνες μέσα και έξω από τη Βουλή και οι κοινωνικές αντιδράσεις θα είναι ανάλογες με τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, μίλησε για την αναντιστοιχία του προεκλογικού αφηγήματος των στελεχών της ΝΔ περί κατάργησης του «Νόμου Κατρούγκαλου» ή της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, το οποίο ξεχάστηκε μετά τις εκλογές και θύμισε ότι 3,4 εκατομμύρια πολίτες, όχι μόνο συνταξιούχοι, που ελάμβαναν το κοινωνικό μέρισμα επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, φέτος δεν θα εισπράξουν τίποτα.