«Επιτέλους υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα, τα οποία έχουν αποσταλεί στους αρχηγούς των κομμάτων, οπότε κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί οτιδήποτε από αυτά που λέει η ΝΔ» τόνισε στην εκπομπή ΑLERT ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ο Τρύφων Αλεξιάδης για τις εξελίξεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία χαρακτήρισε «θεσμική σαπίλα» τη χθεσινή τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ. «Δεν μπορούν να δεχθούν ότι μπορεί να υπάρχουν ανεξάρτητες Αρχές έξω από τον έλεγχο τους» είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε η μοναδική δυτική χώρα που αποκαλύφθηκε ότι κρατική υπηρεσία παρακολουθούσε τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να δούμε παραιτήσεις;» τόνισε.

Στη συνέχεια, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «σε λίγους μήνες, ο Ελληνικός Λαός θα αποδώσει Δικαιοσύνη με την ψήφο του».

Για τις εκλογές, υποστήριξε πως η μόνη ψήφος που που μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα της χώρας, είναι η ψήφος για την υλοποίηση μιας προοδευτικής κυβέρνησης. «Η ΝΔ είναι η μοναδική κυβέρνηση που λέει ότι “θέλω την ψήφο σας, αλλά δεν θα σχηματίσω κυβέρνηση, θα βάλω τη χώρα σε μια περιπέτεια και θα πάμε να δοκιμάσουμε δεύτερη και μπορεί και τρίτη φορά”».

Απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της ΝΔ είπε:

«Έχετε υποσχεθεί από το 2019 ότι θα δώσετε αύξηση στους βασικούς μισθούς κατ’ έτος, διπλάσιες του ρυθμού ανάπτυξης. Θα το υλοποιήσετε αυτό; Ή θα πείτε για άλλη μια φορά ψέματα στον κόσμο, όπως λέτε ψέματα σε πολλούς τομείς; Μας κατηγορούσατε για υπερφορολόγηση, αλλά εσείς εισπράξατε μέσα στο 2022 επιπλέον έμμεσους φόρους 4,5 δισ. Ποια άλλη χρονιά κυβέρνηση έχει εισπράξει σε έναν χρόνο τόσους παραπάνω έμμεσους φόρους που δημιουργούν τον δημοσιονομικό χώρο για τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα;»

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: