Στον τρόπο άσκησης κριτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης  για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας αναφέρθηκε ο Τρ. Αλεξιάδης καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό BLUESKY.  Η υπευθυνότητα και σοβαρότητα άσκησης αυτού του ρόλου, με κριτήριο το εθνικό συμφέρον και όχι το κομματικό είναι στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε την ανάγκη για συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων στο θέμα αυτό. Όμως δυστυχώς αντί αυτού, η κυβέρνηση επιλέγει τον δρόμο του διχασμού και της μισαλλοδοξίας , καθώς κάθε φορά που ένα στέλεχος της ΝΔ μιλάει για την πανδημία, καταλήγει στο να φορτώνει τις ευθύνες στον  ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική πάνω σε φέρετρα είναι μια λάθος επιλογή  σε αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει και τόνισε ότι  πρέπει να υπάρχει πολιτική συνεννόηση, και απομόνωση των  ακραίων πολιτικών  απόψεων  που ακούγονται από Υπουργικά όργανα βάζοντας τους εαυτούς τους πάνω από τους γιατρούς. Πρέπει να δοθεί χώρος στους ειδικούς και στην επιστήμη  για την αναχαίτιση της πανδημίας και επισήμανε για άλλη μια φορά την ανάγκη για μέτρα αραίωσης σε χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός, όπως για παράδειγμα στα Μ.Μ.Μ. ή στα σχολεία και κάλεσε την κυβέρνηση να βοηθήσει ώστε να επικρατήσει η κοινή λογική σε αυτό το ζήτημα αφού ούτως ή άλλως πολιτική αντιπαράθεση μπορεί να γίνει σε πολλούς άλλους τομείς που καταγράφει σημαντικές αποτυχίες.

Αναφερόμενος σε στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ που δείχνουν ότι στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία δεν υπάρχει καμία κενή ΜΕΘ, ενώ  στην Αττική υπάρχουν  μόνο 17 ο Τρ. Αλεξιάδης κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει την παραπληροφόρηση με τα κρεβάτια των ΜΕΘ , καθώς στη βουλή ανακοινώνουν 1300 κρεβάτια, εκφράζοντας την απορία του για το αν έχουν γεμίσει όλα αυτά και υπάρχουν μόνο 17 στην Αττική. Η αναπληρώτρια υπουργός υγείας είπε πριν από λίγες μέρες, επί λέξει: « σε λίγο θα πρέπει να επιλέξουμε αν θα νοσηλευτεί ασθενής με κορονοϊό, ή ασθενής με εγκεφαλικό !» και τόνισε ότι ελπίζει να μην χρειαστεί  να το διαπιστώσει ο ίδιος ή κάποιος άλλος πολίτης που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας, ότι δηλαδή υπάρχει η περίπτωση κάποιος να μας κοροϊδεύει, διότι όπως φαίνεται υπάρχει μια μεγάλη δυσαναλογία μεταξύ αριθμών και της πραγματικότητας.

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση δήλωσε με σαφήνεια ο Τρ. Αλεξιάδης σχετικά με το θέμα των εκλογών και δεν θα κάνει αυτά τα ακραία και λαϊκίστικα που έκανε η ΝΔ όταν ήταν αυτή στην αντιπολίτευση και ζητούσε κάθε εβδομάδα εκλογές, καθώς υπάρχει πανδημία, με εκατόμβη νεκρών, υπάρχει οικονομική δυσπραγία σε συνδυασμό με την επερχόμενη ενεργειακή κρίση και θα είναι πολιτικά ανεύθυνος όποιος ζητήσει εκλογές. Αν όμως η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα καταφέρει είναι προτιμότερο να φύγει γιατί αυτό είναι απαίτηση όχι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά της κοινωνίας και αν κάποιος δημοσιογράφος το αμφισβητεί αυτό, μπορεί να βγει με μια κάμερα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και να διαπιστώσει  την λαϊκή δυσαρέσκεια δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα με την ακρίβεια χαρακτηρίζοντας επικίνδυνο το να λέει μια κυβέρνηση ότι είναι θέμα που έρχεται από έξω και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό και πρότεινε να μειωθεί η τιμή στο καύσιμο θέρμανσης και κίνησης αλλά και τα 47 δις που έχουν έρθει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για ενίσχυση της ρευστότητας, να διοχετευτούν στην αγορά και όχι το μεγαλύτερο μέρος τους να μένει σαν αποθεματικό στην Τράπεζα της Ελλάδος.