Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, τα είπα-ξείπα του κυβερνητικού στρατοπέδου σχολίασε ο βουλευτής Β΄ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία  Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή  του στο δελτίο ειδήσεων KONTRA News. «Χωρίς ο πρωθυπουργός να έχει χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής πυροδότησε προεκλογικό πυροτέχνημα. Υπουργοί και βουλευτές του ξεκίνησαν την  προεκλογική περίοδο, αλλά μόλις βγήκαν οι πρώτες δημοσκοπήσεις με ανησυχητικά για αυτούς στοιχεία, κατάλαβαν πως πρέπει να μαζευτούν. Έχουν εκτεθεί βαρύτατα, δεν κρύβεται ο φόβος τους, αλλά δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν τις εκλογές, το πολύ σε δέκα μήνες ο λαός θα εκφραστεί.

Η παραμονή της ΝΔ στην κυβέρνηση εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, όπως έχω καταγγείλει επανειλημμένα στη Βουλή και δεν υπάρχει απάντηση. Θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνουν στην εξουσία. Κάθε ημέρα που περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει, κάθε ημέρα που περνάει ο πολίτης καταλαβαίνει τα ψέματα που του έχουν πει όλα αυτά τα τρία χρόνια. Ψέματα για αυξήσεις μισθών διπλάσιες από τον ρυθμό ανάπτυξης, ψέματα για τους συνταξιούχους, ψέματα για τους λογαριασμούς ενέργειας

Μιλώντας για την επόμενη ημέρα, δήλωσε «Μας χωρίζει χαοτική διαφορά από τη ΝΔ. Όπως και το 2015 θα κληθούμε να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Και τότε είχαμε προσφυγικό, άδεια ταμεία, μνημόνια, αρρύθμιστο χρέος κ.α.»

Κάλεσε για άλλη μια φορά σε δημόσια συζήτηση οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος ή μέλος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης επί των πεπραγμένων των περιόδων 2010-2014 και 2015-2019, διότι όπως χαρακτηριστικά είπε «επιδιώκω τη συζήτηση για να καταπέσει το επιχείρημα της «υπερφορολόγησης» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τολμούν τη σύγκριση, δεν τολμούν να το συζητήσουν. Παραμύθια τα λεγόμενά τους περί 29 άδικων φόρων που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο τους διατήρησαν αλλά κάποιους τους αύξησαν κιόλας».

Για δε τις μειώσεις στις φορολογικές επιβαρύνσεις που διαφημίζουν κυβερνητικά στελέχη δήλωσε «Πολιτική απατεωνιά η μείωση του ΕΝΦΙΑ που επικαλούνται συγκρίνοντας τον φετινό με εκείνο του 2018, ενσωματώνουν τις μειώσεις που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Μιλούν για μειώσεις αυτοί που αύξησαν τη φορολογία στα ακίνητα από 600-700 εκατομμύρια στα 3, 4 δισεκατομμύρια; Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν αυξήθηκε ο ΕΝΦΙΑ ούτε ένα ευρώ, αντίθετα μειωνόταν κάθε χρόνο και το 2019 υπήρξαν οι μεγαλύτερες μειώσεις από τότε που τον επέβαλαν. Μιλούν για μειώσεις γιατί εμείς τους αφήσαμε το δημοσιονομικό περιθώριο. Τους καλούσαμε από το 2021 να μειώσουν την ειδική εισφορά αλληλεγγύης στους υγειονομικούς, τους αστυνομικούς, τους στρατιωτικούς κλπ, δεν το έκαναν από πολιτική επιλογή, αλλά έρχονται τώρα και λένε ότι θα το κάνουν από 1/1/2023. Μείωναν όμως τις φορολογικές επιβαρύνσεις στα υψηλά εισοδήματα και τις υψηλές περιουσίες.  Με το που ανέλαβαν την κυβέρνηση μείωσαν τον ΕΝΦΙΑ σε αυτούς που έχουν περιουσία πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ το άτομο, μέτρο που κόστισε 25 εκατομμύρια στα έσοδα του δημοσίου και που θα μπορούσαν αυτά τα χρήματα να δοθούν για να μειώσουν τον ΕΝΦΙΑ στις πολύ χαμηλές περιουσίες, π.χ. να αφορά πρώτη κατοικία και περιουσία μέχρι 100.000 ευρώ. Εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, είχαν τη δυνατότητα να μειώσουν τον φόρο στα χαμηλά και στα μεσαία εισοδήματα αλλά τον μείωσαν στα υψηλά και στα πολύ υψηλά. Στο θέμα της ακρίβειας, τι εμποδίζει την κυβέρνηση να αντιγράψει πρακτικές ευρωπαϊκών χωρών και να μειώσει τον ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής ή τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα;»  

Κλείνοντας ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται στον Τύπο και στην τεράστια διαφορά τους με αυτά που αποκομίζει ο ίδιος στις καθημερινές επαφές του με τους πολίτες και στις περιοδείες του. Άλλωστε όπως είπε «Οι συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που πανελλαδικά γίνονται καθημερινά δείχνουν τη δυναμική, σε αντίθεση με τη ΝΔ, που σαν κόμμα δεν έχει κάνει συγκέντρωση για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι μόνοι που κάνουν συγκεντρώσεις είναι τα στελέχη της που δεν έχουν πειστεί από τον κ. Μητσοτάκη και με αγωνία έχουν ξεκινήσει το κυνήγι του σταυρού. Οι μισοί δεν πρόκειται να εκλεγούν βουλευτές στις επερχόμενες εκλογές, στις οποίες θα πάνε με έναν αρχηγό που είναι σίγουρος πως δεν θα επιτευχτεί ο πολιτικός του στόχος της αυτοδυναμίας και δεν θα είναι πρωθυπουργός την επόμενη ημέρα, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος. Πολιτικό στίγμα που θα βαρύνει πάντως τη ΝΔ είναι η αστάθεια που προκαλούν, καθώς  σε μια τόσο δύσκολη για τα δημοσιονομικά περίοδο και την ανάγκη της χώρας για εξόδους στις αγορές, αυτοί ξεκίνησαν την προεκλογική περίοδο. Θα πληρώσουν όμως για τα λάθη τους και τις επιλογές τους, στις λαϊκές περιοχές της Β΄ Πειραιά, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βγει πρώτος με ποσοστό 38% και σε κάποιες περιοχές είχε ξεπεράσει το 40%, φαίνεται και η αύξηση και η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».