«Θα έχουμε ιστορικό ρεκόρ στη Β’ Πειραιά, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτος με 38% και τώρα θα γράψει πάνω από 40» σημείωσε ο βουλευτής και αν. Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφων Αλεξιάδης στην εκπομπή «Στο δρόμο για την κάλπη» του KONTRA.

«Κάνουμε περιοδείες στην περιοχή και ξέρουμε τι λέει ο κόσμος. Σε κάθε δήμο της Β’ Πειραιά υπάρχουν 50-70 ακίνητα – πιθανώς και πρώτες κατοικίες – τα οποία είναι προς πλειστηριασμό, σε περίπτωση που βγει κυβέρνηση η ΝΔ, ο κόσμος θα χάσει τα σπίτια του. Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα σπίτια θα προστατευθούν. Μόνο μια άλλη κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει τον πτωχευτικό κώδικα» είπε και συμπλήρωσε:

«Θα τιμωρηθεί η ΝΔ για τους σχεδιασμούς που κάνει για τη μεγάλη μονάδα σκουπιδιών στο Σχιστό. Οι πολίτες δεν θέλουν να επιβαρυνθεί και άλλο η περιοχή που έχει ήδη αρκετά περιβαλλοντικά προβλήματα. Θα τιμωρηθεί η ΝΔ για την ιστορική βλασφημία απέναντι στον ιστορικό χώρο της Κυνόσουρας. Θα τιμωρηθεί η ΝΔ, διότι τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Β΄ Πειραιά είναι σε πολύ κακή κατάσταση, με πολλές ελλείψεις».

Επιπλέον, ο Τρύφων Αλεξιάδης μίλησε για θέματα ακρίβειας και φορολογίας, χαρακτηρίζοντας ως μεγάλα λάθη τις δηλώσεις αρμόδιων υπουργών :

«Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι θα έχουμε αύξηση του πληθωρισμού αλλά σε μικρότερο βαθμό. Αυτό είναι το πιο λάθος σήμα που μπορεί να δώσει ένας υπουργός. Το ίδιο και με τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη για τους κτηνοτρόφους και τους κρεοπώλες, οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι με την κατάσταση. Η ΝΔ δεν έχει καταλάβει πως να αντιμετωπίσει το θέμα της ακρίβειας.
Εμείς δεν θα υπερφορολογούσαμε τους Έλληνες πολίτες με τους έμμεσους φόρους, απ’ όπου η ΝΔ εισέπραξε επιπλέον 2,3 δισ. Έχει λοιπόν τον δημοσιονομικό χώρο και θα μπορούσε να καλύψει τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής ή του ΕΦΚ στα καύσιμα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έφερνε νόμο και τάξη στην αγορά. Είναι λάθος η εικόνα και οι δηλώσεις για “αρνάκια Porsche, για κατσίκια Fiat, κ.λπ.”. Είναι λάθος η αντίληψη ότι η αγορά μόνη της λειτουργεί, μόνη της θα ισορροπήσει, μόνη της θα τα βρει. Χρειάζεται παρέμβαση του Δημοσίου. Έρχονται νταλίκες με αμνοερίφια από άλλες χώρες και στα σουπερμάρκετ βλέπουμε “ελληνικής εκτροφής”. Δηλαδή έρχονται από άλλες χώρες, τα ταΐζουμε μια – δυο βδομάδες και τα βαφτίζουμε ελληνικά. Χρειάζονται έλεγχοι στην αγορά, έλεγχοι για την αισχροκέρδεια, έλεγχοι και για το πόσο φεύγει ένα προϊόν από το χωράφι και για το πόσο πωλείται…»

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: