«Οι πολίτες απαιτούν ο πολιτικός μας λόγος να έχει μεγαλύτερη οξύτητα  και η αντιπολιτευτική μας τακτική να γίνει πιο δυναμική» δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης, αν. τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο ALPHA RADIO 989.

«Η βουβή αγανάκτηση του κόσμου, αυτήν που βλέπω στις συναντήσεις και στις περιοδείες μου στη Β΄ Πειραιά και στην Περιφέρεια πρέπει να εκφραστεί. Η συγκέντρωση 20.000 νεολαίων στην πρόσφατη συναυλία του Λεξ στη Νέα Σμύρνη είναι φαινόμενο που πρέπει να το λάβουμε όλοι μας υπ’ όψη και πρώτα απ’ όλα η Αριστερά, με δεδομένη τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στη νεολαία που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις. Εκφράζει τη βουβή οργή χιλιάδων νεολαίων που δεν εκφράζονται μέσα από κόμματα και τα πράγματα δεν θα αλλάξουν αν οι νέοι δεν πάνε να ψηφίσουν».

Ο Τρ. Αλεξιάδης, με αφορμή τις συζητήσεις περί εκλογών, κάλεσε τα κόμματα να τοποθετηθούν στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αφορούν καίρια θέματα οικονομικής πολιτικής αλλά και καθημερινότητας των πολιτών. «Η προπαγάνδα τους δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα. Τρία χρόνια προκαλώ το Οικονομικό Επιτελείο της κυβέρνησης και αποφεύγουν «όπως ο διάολος το λιβάνι» να αντιπαρατεθούμε στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο για θέματα φορολογικού συστήματος, φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου κ.α. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέσω του αρχηγού του, κατέθεσε μια απόλυτα τεκμηριωμένη και κοστολογημένη πρόταση για το στεγαστικό πρόβλημα που δεν απασχολεί μόνο τους νέους. Με άρθρο μου πριν από λίγες ημέρες στη «Ναυτεμπορική» κατέθεσα προτάσεις για το θέμα της καταπολέμησης λαθρεμπορίου και φοροδιαφυγής. Μπροστά στις εκλογές, πρέπει να τοποθετηθούν και τα άλλα κόμματα».