«Φανταστική εικόνα οι δημοσκοπήσεις στα ΜΜΕ που εμφανίζουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού ικανοποιημένη από την κυβέρνηση, τα πραγματικά γκάλοπ γίνονται στις περιοδείες στις γειτονιές της Β΄ Πειραιά», δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης που κάλεσε μάλιστα τους παρευρισκόμενους στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του BLUE SKY να τον ακολουθήσουν με κάμερα σε περιοδεία στα μαγαζιά της Νίκαιας, «να δουν τι λένε τώρα για την κυβέρνηση οι ψηφοφόροι της ΝΔ και άλλων κομμάτων».

Η κυβερνητική αποτυχία στην οικονομική διαχείριση, φαίνεται στις αντιδράσεις των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων που μοιάζουν να μη διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις «ότι ο Μωυσής τα κάνει όλα τέλεια και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» ή «ότι έχουν πέσει 24 δις στην αγορά, χωρίς κανένας να το τεκμηριώνει, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα πίνακας που να τεκμηριώνει τι έχει γίνει ανά μήνα».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα συνέχισε ο Τρ. Αλεξιάδης είναι ότι «όχι μόνο ότι δεν καταλαβαίνουν το τι γίνεται, το πρόβλημα είναι ότι θριαμβολογούν σαν να τα κάνουν όλα τέλεια και αν κάποιος που κυβερνά δε καταλαβαίνει τα λάθη που έχει κάνει, θα κάνει μεγαλύτερα λάθη».

Η μεγαλύτερη αντίθεση βέβαια βρίσκεται στην ικανότητά τους αυτή την περίοδο να βρίσκουν ευκαιρίες εξυπηρέτησης συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων σε σχέση με την πλήρη αποτυχία τους στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης με τους χιλιάδες νεκρούς και την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τα στοιχειώδη. «Φέρνουν διατάξεις που ευνοούν οικονομικά και φορολογικά εφοπλιστικές επιχειρήσεις, που ευνοούν μεγάλη αεροπορική εταιρεία χωρίς να εξασφαλίζονται τα συμφέροντα του δημοσίου, που ευνοούν μεγαλοϊδιοκτήτες και τράπεζες. Για όλους αυτούς λεφτά υπάρχουν, για τους μικρομεσαίους δεν υπάρχουν».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του πως η κυβέρνηση εξυπηρετεί με την πολιτική της αποκλειστικά διαπλεκόμενα συμφέροντα μεγάλων και πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, ο Τρ. Αλεξιάδης υπενθύμισε στον παρουσιαστή της εκπομπής, που μίλησε για εμπιστοσύνη του λαού στη διαχρονική παρουσία της δεξιάς παράταξης στον τόπο, τις μεγάλες διαφορές που εμφανίζονται στη δεξιά πολυκατοικία μεταξύ των ενοίκων της, αλλά και τη διαφορά με το παρελθόν της μια και τώρα «σε υπουργικές θέσεις βρίσκονται είτε συνομιλητές και θαυμαστές των απόψεων της κ. Ξαφά και του κ. Τζήμερου, είτε ακροδεξιοί γραμματείς της νεολαίας της ΕΠΕΝ και θαυμαστές της χούντας , είτε αυτοί που μπούκαραν σε συνεδρίαση και έστειλαν στο νοσοκομείο τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά».