Η άμυνα της περιόδου που διανύουμε λέγεται εμβολιασμός, τόνισε σε συνέντευξή του στο ACTION 24, ο Τρύφων Αλεξιάδης, προσθέτοντας τη φωνή του στη σαφή πολιτική θέση που τήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από την πρώτη στιγμή στο θέμα των εμβολιασμών μέσω του Προέδρου του Αλέξη Τσίπρα.

Οι πολιτικοί, τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης, πρέπει να βρούμε τρόπο να ενώσουμε τις φωνές μας για το συγκεκριμένο θέμα, να δώσουμε μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών και να μην προσπαθούμε να διχάσουμε, ανακαλύπτοντας και μεγαλοποιώντας προβλήματα που δεν υπάρχουν. Αναφέρθηκε δε στην προσωπική του στάση, που εν μέσω χημειοθεραπειών, λόγω προβλημάτων υγείας, εμβολιάστηκε πλήρως με δυο δόσεις Astra Zeneca και χωρίς παρενέργειες.

Στην ερώτηση για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους των αεροδρομίων, ο αν. τομεάρχης Οικονομικών και εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατά τη συζήτηση στη Βουλή, δήλωσε με σαφήνεια πως μοναδικό κριτήριο του κόμματος αποτελούσε και αποτελεί η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Υπενθύμισε πως η θετική στάση ως προς την ενίσχυση των εταιρειών για τις ζημίες που υπέστησαν λόγω της πανδημίας, κάμφθηκε από τα ερωτηματικά που προέκυψαν από την κατάθεση του νομοσχεδίου. Θέσαμε ερωτήματα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών, που ποτέ δεν απαντήθηκαν από την κυβέρνηση. Περιμένω ακόμα και τώρα απάντηση από το Υπουργείο Οικονομικών, για παράδειγμα πως γίνεται το ΤΑΙΠΕΔ να δίνει με ανάθεση σε ελεγκτική εταιρεία στις 23 Μαρτίου, εντολή για οικονομικό έλεγχο και τα αποτελέσματα του ελέγχου να παραδίδονται στις 24 Μαρτίου, την επόμενη ημέρα; Δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα. Πως είναι δυνατόν μέσα σε λίγες ώρες να ελεγχθεί ένας τεράστιος όγκος εγγράφων, που παρεδόθησαν τυπωμένα σε χαρτί στο γραφείο του Υπουργού; Είναι θέματα που τέθηκαν και από το ΚΙΝΑΛ και από άλλα κόμματα. Με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του δημοσίου ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» και με την επιθυμία να δοθεί μια λύση με διαφάνεια και όχι με λογικές και διαδικασίες που δεν τιμούν το Κοινοβούλιο.

Μιλώντας για την απόκρυψη στοιχείων που δεν δίνονται από την κυβέρνηση, ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις περί του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, όπου όπως και προηγουμένως δεν δίνονται στη δημοσιότητα, αν υπάρχουν, οι αντίστοιχες αναλογιστικές μελέτες. Κάλεσε τον παριστάμενο βουλευτή της ΝΔ και την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσουν αύριο κιόλας τις μελέτες, τις οποίες ζήτησε σε συνεδρίαση της Βουλής, χωρίς να λάβει απάντηση ούτε καν για την ύπαρξή τους. Στη φιλότιμη προσπάθεια εξομοίωσης πρακτικών απόκρυψης στοιχείων επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Βουλευτής υπενθύμισε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού που εξασφάλισε ο λεγόμενος «νόμος Κατρούγκαλου» και τον οποίο διατήρησε η ΝΔ, χωρίς να τον καταργήσει.

Κλείνοντας υπενθύμισε την πρόσφατη έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, η οποία δεν έτυχε δημοσιότητας, ενώ απεικονίζει με συγκεκριμένα δεδομένα την κακή πορεία της Οικονομίας της χώρας, η οποία όπως δήλωσε έχει γίνει πλέον αντιληπτή από όλους τους πολίτες, παρά την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση.