«Η διαφορά μας στις ιδεολογικές απόψεις με τα στελέχη της ΝΔ για τον ρόλο του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, δεν περίμενα ότι θα ήταν να …κόψουμε ένα κομμάτι του δημόσιου τομέα για να οικονομήσουν κάποιοι στον ιδιωτικό τομέα. Βλέπω ότι ορισμένα στελέχη της ΝΔ έχουν βρει το δημόσιο, κατά το κοινώς λεγόμενο, για να οικονομήσουνε».

Στην αποτυχημένη προσπάθεια συμψηφισμού των σκανδάλων που αποκαλύπτονται, με δικαστικές περιπέτειες στις οποίες οι ίδιοι έχουν εμπλέξει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τρ. Αλεξιάδης απάντησε: «Πουθενά σε δικογραφία και για τον κ. Παππά και για τον κ. Παπαγγελόπουλο δεν υπάρχει τεκμηρίωση ότι έχουν βλάψει το Ελληνικό δημόσιο ούτε κατά ένα ευρώ! Ιδίως όσα έκανε ο κ. Παππάς έχουν αυξήσει τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου κατά 190 εκ. ευρώ».

Απευθυνόμενος δε στον παρόντα Υπουργό Υγείας είπε: «Επειδή διάβασα ότι ο συγκεκριμένος δικηγόρος ήταν Νομικός Σύμβουλος και σε κάποιο Νοσοκομείο, πείτε στους Διοικητές των Νοσοκομείων όταν είναι να επιλέξουν Νομικούς Συμβούλους να τους κάνουν στοιχειώδες ερωτήσεις εάν ξέρουν το Σύνταγμα, διότι από ότι φάνηκε ο συγκεκριμένος δεν ήξερε καν τα άρθρα του Συντάγματος. Ο Διοικητής του νοσοκομείου δεν βρήκε τυχαία κάποιο δικηγόρο, που έτυχε να είναι και βουλευτής της ΝΔ».