«Υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση για όσα έγιναν, υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες στο Μαξίμου γιατί διατηρεί ακόμα στην θέση της την κ. Μενδώνη , είναι βαρύτατο το φορτίο που έχει αυτή την στιγμή το κόμμα της ΝΔ και πρέπει να προχωρήσει σε πολιτική κάθαρση» δήλωσε σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ ο Τρύφων Αλεξιάδης, Αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής Β` Πειραιά.

Ο βουλευτής επισήμανε ότι παρόλο που «βγαίνουν κεντρικά στελέχη, υπουργοί και την στηρίζουν, λέγοντας ότι είναι πολύ καλή υπουργός και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, πολλά στελέχη της ΝΔ πλέον ζητούν να φύγει η κ. Μενδώνη και είναι σαφές ότι σε λίγες μέρες θα φύγει».

Ο Τρ. Αλεξιάδης υπενθύμισε ότι η υπουργός συνελήφθη ψευδόμενη δηλώνοντας για το αν και πότε ζητήθηκε και πότε υποβλήθηκε η παραίτηση του κ. Λιγνάδη, και κάλεσε «το Μαξίμου να σταματήσει να καλύπτει τις αθλιότητες μια ώρα αρχύτερα».

Στη συνέχεια απηύθυνε την ερώτηση προς το κόμμα της ΝΔ «σε προηγούμενη υπόθεση παιδεραστίας, στελέχη της ΝΔ ένιωσαν την ανάγκη να πάνε μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου. Η ΝΔ σε αυτήν την υπόθεση θα στείλει στελέχη της μάρτυρες υπεράσπισης? Ναι η όχι?»

Κλείνοντας ο Τρ. Αλεξιάδης τόνισε πως «δεν μπορεί αυτό το θέμα να σέρνεται έτσι, είναι μια σαπίλα στο πολιτικό μας σύστημα και πρέπει να ξεκαθαριστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα»