Η εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζουν τα μεγαλοστελέχη της ΝΔ για τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, σε συνδυασμό με την εικόνα αρμόδιου υπουργού που αντί να ασχολείται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στις συναλλαγές τους με τα βενζινάδικα, τους φούρνους ή τα σουπερμάρκετ, προβάλει την ενασχόλησή του με τη γυμναστική και προσωπική προπονήτρια, αποτελούν πρόκληση προς την κοινωνία. Αυτά τόνισε σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής Β΄ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης.

«Στα θέματα αισχροκέρδειας που δεν τιμούν την ελληνική αγορά πρέπει να υπάρξει “νόμος και τάξη”, συνέχισε. «Έχουν ιδεολογικές εμμονές και ευνοούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, μιλούν για 4-5.000 ελέγχους για αισχροκέρδεια και αναφέρονται σε τυροπιτάδικα, φούρνους και μικρομάγαζα.  Πόσοι τέτοιοι έλεγχοι έχουν γίνει σε μεγάλες εταιρίες που έχουν σχέση με την ενέργεια, σε φαρμακευτικές εταιρείες, σε μεγάλα σουπερμάρκετ ; Πότε θα πληρώσουν το πρώτο ευρώ οι πάροχοι ενέργειας για τα υπερκέρδη Οκτωβρίου 21 – Ιουνίου 22 ;»

Κλείνοντας ο Τρ. Αλεξιάδης απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση «Να μην τολμήσουν!», αναφερόμενος στη σκανδαλώδη τροπολογία που γράφεται πως πρόκειται να φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην προσπάθεια της να αναιρέσει την απόφαση του Αρείου Πάγου για προστασία των πολιτών με το πάγωμα των πλειστηριασμών από εταιρείες διαχείρισης δανείων.