Ψηφίστηκε σήμερα, μόνο από τους Βουλευτές της ΝΔ, το επαίσχυντο Ν/Σ του Υπουργείου Παιδείας με θέμα «Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις».
Επαίσχυντο, γιατί είναι άκρως ελιτίστικο και καλλιεργεί τις ανισότητες και τις διακρίσεις μεταξύ περιοχών, σχολείων, εκπαιδευτικών. Επαίσχυντο, γιατί είναι άκρως αναχρονιστικό και αντιπαιδαγωγικό και τείνει να μετατρέψει τα σχολεία μας σε σχολεία της δεκαετίας του 1950. Επαίσχυντο, γιατί – με το πρόσχημα της «δήθεν» αξιολόγησης – ανοίγει το δρόμο για κλείσιμο σχολείων και απολύσεις των εκπαιδευτικών μας. Επαίσχυντο, τέλος, γιατί δημιουργήθηκε, για να υποβαθμίσει το δημόσιο χαρακτήρα της Εκπαίδευσης και να την κάνει «βορά» συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων.

Η ψήφισή του, ωστόσο, δε σημαίνει τίποτα, γιατί στο χώρο της Παιδείας υπάρχει εμπειρία από καταργήσεις προηγούμενων ν/σ. Όλες ήταν αποτέλεσμα αγώνων και κινητοποιήσεων σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονέων, από την κατάργηση του νόμου 815 πριν από 40 χρόνια, μετά από καταλήψεις και μαζικούς αγώνες, μέχρι και σήμερα.

Οι αγώνες θα συνεχιστούν, ειδικά για το θέμα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, που μπορεί η Κυβέρνηση να το απέσυρε υπό το βάρος των μεγάλων αντιδράσεων,αλλά θα το επαναφέρει, ακολουθώντας την πάγια τακτική της ΝΔ για εξυπηρέτηση «οικείων» συμφερόντων και ιδιωτικοποίηση των πάντων. Για τη ΝΔ «Η Παιδεία είναι μπίζνα».