Σε συνέχεια σχετικών κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών του για τα προβλήματα που προκύπτουν από την αποδυνάμωση των Δ.Ο.Υ. από προσωπικό, ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης φέρνει στη Βουλή, καταθέτοντας ως Αναφορά για τον Υπουργό Οικονομικών, ανακοίνωση του Συλλόγου Εφοριακών Ν. Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την απαράδεκτη απόφαση της Φορολογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης να ζητήσει από όλες τις Δ.Ο.Υ. της Θεσσαλονίκης τουλάχιστον έναν υπάλληλο από το τμήμα Μητρώου που θα ασχολείται για το επόμενο τρίμηνο αποκλειστικά με την διεκπεραίωση αιτημάτων των Δ.Ο.Υ. Αττικής !!!

Η προχειρότητα με την οποία ενήργησε η Διοίκηση της ΑΑΔΕ, όπως αναδεικνύει ο Σύλλογος στην επιστολή του, αντί να λύσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών με ορθολογικό τρόπο, δημιουργεί νέα προβλήματα τα οποία θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την εύρυθμη λειτουργία των Δ.Ο.Υ.

Ο Σύλλογος προτείνει ως μόνη αποδεκτή και αποτελεσματική πρόταση για την οριστική λύση του προβλήματος, την άμεση πρόσληψη 2000 εφοριακών μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Ζητά από την Διοίκηση της ΑΑΔΕ να άρει αυτή την πρόχειρη απόφαση, να προχωρήσει στην άμεση διενέργεια του διαγωνισμού και κλιμακώνει τη διαμαρτυρία του καλώντας σε συγκέντρωση στη Φορολογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 15/2 μετά το πέρας του ωραρίου.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης ζητά ενημέρωση από τον Υπουργό για την ανταπόκρισή του στο δίκαιο αίτημα του Συλλόγου Εφοριακών Ν. Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής.

Ακολουθεί η Αναφορά του Βουλευτή και η επιστολή του Συλλόγου.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Θέμα : Όχι στις πρόχειρες λύσεις αντιμετώπισης του προβλήματος υποστελέχωσης των φορολογικών υπηρεσιών, άμεση πρόσληψη εφοριακών μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης καταθέτει ως Αναφορά την ανακοίνωση του Συλλόγου Εφοριακών Ν. Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής (13-02-2023) μέσω της οποίας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απαράδεκτη ενέργεια της Φορολογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης να ζητήσει από όλες τις Δ.Ο.Υ. της Θεσσαλονίκης τουλάχιστον ένα υπάλληλο από το τμήμα Μητρώου που θα ασχολείται για το επόμενο τρίμηνο με την διεκπεραίωση αιτημάτων των Δ.Ο.Υ. Αττικής !!!
Στην επιστολή του ο Σύλλογος επισημαίνει πως η απόφαση αυτή της Διοίκησης της ΑΑΔΕ, δεν θα λύσει ουσιαστικά κανένα πρόβλημα, αλλά θα πυροδοτήσει νέες εστίες προβλημάτων τα οποία θα επηρεάσουν την εύρυθμη λειτουργία των Δ.Ο.Υ. και προτείνει ως τη μόνη αποδεκτή και αποτελεσματική λύση, την πρόσληψη άμεσα 2.000 εφοριακών, μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ.
Ο Σύλλογος Εφοριακών Ν. Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής ζητά από τη Διοίκηση της ΑΑΔΕ να άρει την πρόχειρη αυτή απόφαση και να προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη 2000 εφοριακών λύνοντας αποτελεσματικά και μόνιμα το πρόβλημα της υποστελέχωσης των φορολογικών υπηρεσιών.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.
Παρακαλούμε για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας

Αθήνα, 13-02-2023

 

Ο καταθέτων Βουλευτής

Αλεξιάδης Τρύφων