Στο Κανάλι 1 του Πειραιά μίλησε ο βουλευτής Β΄ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος δήλωσε πως η κυβέρνηση «φανέρωσε την πολιτική της αδυναμία και αμηχανία να απαντήσει στην ουσία της πρότασης μομφής που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Χαρακτήρισε «απόλυτα πετυχημένη» την ενέργεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και τόνισε πως οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν και οι ευθύνες των βουλευτών που στήριξαν την κυβέρνηση «θα διευρύνονται μέρα με την ημέρα».

«Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι δεν σέβεται τη Βουλή, δεν σέβεται τους θεσμούς και δεν σέβεται τις Ανεξάρτητες Αρχές που είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένες» υποστήριξε στη συνέχεια…

Χαρακτήρισε «προνομιακό πεδίο» τα θέματα της οικονομίας για τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι όπως είπε, «ο πολίτης μπορεί να συγκρίνει τι έγινε την περίοδο 2015-19 και τι γίνεται από το 2019 και μετά».

«Εμείς δεν αφήσαμε να γίνει ούτε ένας πλειστηριασμός α’ κατοικίας… Επί ΝΔ είμαστε μπροστά σε πλειστηριασμούς και εξώσεις. Αυτά θέλουμε να συγκρίνει ο κόσμος και να βγάλει τα συμπεράσματά του» τόνισε.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι μπροστά σε ένα απλό δίλημμα: Θα κάνει ένα βήμα για να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση και να φύγει η ΝΔ από την εξουσία ή θα δώσει ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη, αναλαμβάνοντας ένα τεράστιο ιστορικό βάρος, να είναι ξανά στην κυβέρνηση;» είπε μεταξύ άλλων για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών και κάλεσε τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντήσει ξεκάθαρα.

Στη συνέχεια μίλησε για τα θέματα της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και κάλεσε ξανά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη από τους κατοίκους του Κορυδαλλού για το θέμα της απομάκρυνσης των φυλακών. «Και η πολιτική εξαπάτηση έχει τα όρια τής» είπε χαρακτηριστικά…

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη: