Τις αναμενόμενες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας ακολουθώντας  το βαρύ πλήγμα που έχει υποστεί η κυβέρνηση από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, σχολίασε δηκτικά ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» λέγοντας «Προτρέπω την κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, να εμπιστευτεί τις δημοσκοπήσεις, να μη χάσει τη μεγάλη ευκαιρία και να προχωρήσει γρήγορα σε εκλογές».

Σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα ανέφερε «Βαρύτατο πολιτικό ατόπημα του πρωθυπουργού με αποκλειστική του ευθύνη, όσα έχουν συμβεί. Συνελήφθη μάλιστα μέσα στη Βουλή να λέει ελεεινά ψέματα , είτε με ονόματα που δήθεν παρακολουθούνταν, είτε περί παρακολουθήσεων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Η επιμονή στελεχών της ΝΔ, μετά από όσα έχουν αποκαλυφτεί, να μιλούν περί “νόμιμης επισύνδεσης” δεν απαντά στο βασικό ερώτημα, που όσο και αν προσπαθούν να υποβαθμίσουν ή να αλλάξουν την ατζέντα, παραμένει “Ποιος και γιατί έδωσε την εντολή παρακολούθησης;”»

Για την επιχειρούμενη προσπάθεια της ΝΔ να μεταθέσει τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ και να κουκουλώσει την υπόθεση με σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει υποθέσεις δεκαετιών, ο Τρ. Αλεξιάδης τόνισε «Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, ούτε να φοβηθούμε, ας κάνουν όσες εξεταστικές θέλουν. Δεν θα τους αφήσουμε όμως να προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα με εξεταστικές επιτροπές που θα διερευνήσουν δήθεν σε βάθος χρόνου για να αντιμετωπίσει ο κ, Μητσοτάκης εσωκομματικούς του αντιπάλους, πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς, στην απελπισμένη προσπάθειά του να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος της ΝΔ. Ζητάμε ξεχωριστή εξεταστική επιτροπή για την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ και ας φέρουν ότι στοιχεία θέλουν, που φαίνεται τα κρατούσαν …κρυμμένα επί τρία χρόνια. Στο θέμα των υποκλοπών τα όσα έχουν ακολουθήσει από τη στιγμή της αποκάλυψης του σκανδάλου, η προσπάθεια συγκάλυψης, τα περί “νόμιμης επισύνδεσης”, οι αθλιότητες που διαρρέουν για το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων, οι πρωτοφανείς δικαιολογίες να πάει ο κ. Ανδρουλάκης να του πουν στο αυτί τους λόγους, είναι πολύ βαρύτερα από ότι έχει προηγηθεί».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας και τις βαρύτατες ευθύνες που φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ στην αντιμετώπισή του, υπενθυμίζοντας ότι είχε προκύψει πολύ πριν από τον πόλεμο με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι πολιτικές της ευθύνες δεν σταματούν όμως εδώ, καθώς βαρύνεται και με τον τρόπο διαχείρισης του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους. «Βασικά τα ζητήματα της ακρίβειας και του ιδιωτικού χρέους με μεγάλες εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο Τρ. Αλεξιάδης. Δημοσιοποίησε δε την προσωπική του εμπειρία σε επικοινωνία με πολίτες του Περιστερίου που του μετέφεραν την πληροφορία για δεκάδες περιπτώσεις πλειστηριασμών που αναμένονται τις επόμενες ημέρες στις λαϊκές συνοικίες τους. «Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε τους πλειστηριασμούς να αφαιρέσουν λαϊκές περιουσίες και να καταστρέψουν ζωές ανθρώπων, θα είμαστε εκεί να βοηθήσουμε και να αντιμετωπίσουμε αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα».