Στη μαζική απεργιακή συγκέντρωση στο Σ.ΕΜΠΟ της ΣΕΠ/COSCO στο Ικόνιο.

Συμπαράσταση στους αγώνες των εργαζομένων, με αφορμή την τραγική απώλεια λιμενεργάτη σε εργατικό δυστύχημα στο container terminal.

Όπως ανάφερε στην ανακοίνωσή του το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής και Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ :

” Χθες οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά έχασαν ένα συνάδελφό τους και έτσι ήρθαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο προσκήνιο. Ξέρουν ότι θα μπορούσε να είναι ένας οποιοσδήποτε από αυτούς. Οργή και θυμός είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν μεταξύ των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά και είναι απολύτως δικαιολογημένα.

Πρέπει να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος και να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες. Πρέπει παράλληλα να αντιμετωπιστούν οι αιτίες του κακού για να μην υπάρξει άλλο τέτοιο δυστύχημα ή ατύχημα.

Συγκεκριμένα:

 Να σταματήσουν οι υπεργολαβίες. Οι εργαζόμενοι να προσληφθούν απευθείας από την ΣΕΠ/Cosco με συμβάσεις πλήρους εργασίας

 Να υπάρξει Γενικός Κανονισμός Προσωπικού που να οριοθετεί και να ρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις και τις συνθήκες εργασίας στο τέρμιναλ

 Να λειτουργήσει Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας από εργαζόμενους.

 Η Επιθεώρηση Εργασίας και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να επιτελέσουν το ρόλο τους που είναι η προστασία των εργαζομένων από την εργοδοτική αυθαιρεσία.”