«Ο διάλογος είναι συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση όμως δεν τον επιδιώκει με τους πολίτες που διαφωνούν ή έχουν διαφορετικές απόψεις στο θέμα των εμβολιασμών», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο KONTRA ο αν. τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης.

Συμπλήρωσε δε πως «δεν θα χαρίσω όλους αυτούς που διαφωνούν με τον εμβολιασμό στη Χρυσή Αυγή» και στα αποκόμματά της, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως «ήταν η ΝΔ που κατέβαινε στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό μαζί με κάποιους από αυτούς που κατεβαίνουν σήμερα στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα. Τα τραγικά λάθη της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας με τους χιλιάδες νεκρούς συνεχίζονται και η γενικευμένη υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών που οδηγεί μάλιστα σε απολύσεις μεγεθύνει αντί να λύσει τα προβλήματα».

Αναφερόμενος στην κοροϊδία του 2% που ονομάστηκε αύξηση κατώτατου μισθού, υπενθύμισε ότι ο τότε εκπρόσωπος της ΝΔ σχολιάζοντας την αύξηση του κατώτατου κατά 11% από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την θεωρούσε μικρή. «Η κυβέρνηση προσπαθεί με την προπαγάνδα να πείσει την κοινωνία ότι ζει μια εικονική πραγματικότητα. Οι μικρομεσαίοι, οι πολίτες, οι επιχειρηματίες, ο κάθε ένας που πίστεψε «τα ψεύτικα, τα λόγια τα μεγάλα» της ΝΔ, καταλαβαίνει πλέον ποια είναι η πραγματικότητα», δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης.

Σχετικά με τη διαχείριση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης επέκρινε τη διαδικασία εξπρές που επέλεξε το Υπουργείο Οικονομικών για τη συζήτηση ενός τέτοιου μεγάλου θέματος που δεν αφήνει ούτε χρονικά περιθώρια ανάγνωσης  του νομοσχεδίου. Όσο για το ποσόν των 40 δις που διακινούν τα κυβερνητικά στελέχη πως έχουν δώσει για τη στήριξη της Οικονομίας, ο Τρ. Αλεξιάδης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση δεν φέρνει στη Βουλή  τα στοιχεία προς τεκμηρίωση που έχουν ζητηθεί. Προκάλεσε το οικονομικό επιτελείο «να δημοσιοποιήσει πίνακα ανά Περιφέρεια, ανά Νομό, ανά ΚΑΔ, ώστε να δει ο μικρομεσαίος στην Αιτωλοακαρνανία, ο ψαράς στην Καλαμάτα, ο καθένας ανά Νομό  το τι έχει πέσει στον κλάδο του ανά περιοχή. Γιατί δεν το κάνει η Κυβέρνηση; Για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια. Εγώ τους προκαλώ έστω και τώρα, αν είναι αλήθεια αυτά που λένε, να δώσουν στοιχεία ανά Περιφέρεια, ανά Νομό, ανά ΚΑΔ. Είναι πολύ εύκολο για να κλείσουν τα στόματα των ΣΥΡΙΖΟ–Μαδούρων, που λένε ότι δεν είναι αυτή η πραγματικότητα».

Κλείνοντας ανέδειξε τη διαφορά αντιμετώπισης που τυγχάνουν οι φορολογούμενοι σε σχέση με ορισμένους πολιτικούς που δηλώνουν ότι θέλουν, αναφορικά με τα τεκμήρια απόκτησης και διατήρησης περιουσιακών στοιχείων δηλώνοντας  «Προσοχή στις φορολογικές δηλώσεις σας! Προσοχή στα τεκμήρια,  πιθανά να έχετε προβλήματα σε λίγα χρόνια! Προσοχή!»