Σε συνέχεια της παρουσίας τους τις προηγούμενες ημέρες στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των καθαριστριών, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης, Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, παραβρέθηκαν σήμερα το πρωί στη συγκέντρωση των εργαζομένων στην καθαριότητα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στα αιτήματα και στον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα του Υπουργείου Οικονομικών, των οποίων η σύμβαση εργασίας λήγει στις 31 Μαρτίου και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν το ζήτημα στη Βουλή.

Αντιπροσωπεία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία από τους βουλευτές Τρύφωνα Αλεξιάδη, Κώστα Ζαχαριάδη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μαζί με την εκπρόσωπο της επιτροπής των εργαζομένων στην καθαριότητα Τζένη Μπάλα, συναντήθηκαν με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

https://www.youtube.com/watch?v=Hcrod5faSlM

Οι βουλευτές επεσήμαναν ότι η παροχή υπηρεσιών καθαριότητας αποτελεί πάγια και διαρκή ανάγκη και, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο δημόσιος τομέας έχει τη δυνατότητα να προσλαμβάνει μόνιμους υπαλλήλους με βάση τον κανόνα 1/1.

Ζήτησαν η κυβέρνηση της ΝΔ αφενός, να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα, μέσω της σύστασης μόνιμων θέσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών και, αφετέρου, να φέρει άμεσα νομοθετική ρύθμιση παράτασης των συμβάσεων για τίς 140 εργαζόμενες στην καθαριότητα στο Υπουργείο Οικονομικών, καθώς και σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους λήγουν στις 31/3.

https://www.youtube.com/watch?v=IHdf0epWaAg&t=8s