«Η εθνική συνεννόηση, οι κατατεθειμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο επιδιωκόμενος διάλογος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την πανδημία, η στήριξη που πρόσφερε στην κυβέρνηση από την αρχή της υγειονομικής κρίσης και η υπεύθυνη στάση του, δυστυχώς δεν έγιναν αποδεκτά από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Κανάλι Ένα» του Πειραιά, ο Τρύφων Αλεξιάδης.

«Η αναποτελεσματική διαχείριση της κρίσης από αυτούς που κατά το παρελθόν πρωταγωνίστησαν στις απολύσεις προσωπικού από τα δημόσια νοσοκομεία, από αυτούς που υπερηφανεύονταν σε δηλώσεις τους για το κλείσιμο δημόσιων δομών περίθαλψης, επέφερε τα σημερινά δραματικά ποσοστά θανάτων και νοσηλειών, τα οποία βαρύνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση»

Ο Τρ. Αλεξιάδης τάχθηκε ρητά υπέρ των εμβολιασμών, τονίζοντας την αναγκαιότητα της πολιτικής του διαλόγου με τους ανεμβολίαστους συμπολίτες και της πειθούς, δηλώνοντας κατηγορηματικά αντίθετος στην επιβολή της υποχρεωτικότητας. «Η μοναδική λύση είναι να πειστούν οι πολίτες», δήλωσε ο Βουλευτής , «ας χρησιμοποιηθούν πρόσωπα με επιρροή που έχουν εμβολιαστεί και το πιστεύουν και όχι επικοινωνιακά ρηχά, να ξοδεύονται χρήματα σε άτομα που δήλωσαν αργότερα ανεμβολίαστοι». Υπενθύμισε δε τη σωστή στάση που εκπορεύεται ακόμα και από εκκλησιαστικά χείλη, όπως του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου που τάχθηκε υπέρ των εμβολιασμών, θέτοντας όμως ζητήματα για την υποχρεωτικότητα.

Απέναντι στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτική ενίσχυσης του δημόσιου τομέα, πολιτική ενίσχυσης του ΕΣΥ και σε προσωπικό και σε εξοπλισμό, υπάρχει η διαχρονική πολιτική της ΝΔ αποδυνάμωσης του δημοσίου, ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα και της ιδιωτικής υγείας.  Η ανικανότητα όλων αυτών των αρίστων της ΝΔ, με τα πτυχία και τις περγαμηνές, που βρίσκονται να διοικούν σήμερα δομές, έχοντας καταγράψει ελάχιστες ώρες εργασίας στον προσωπικό τους βίο, αγνοώντας τις συνθήκες εργασίας, μέχρι και τα οργανογράμματα υπηρεσιών έχει οικτρά αποτελέσματα. Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τους υγειονομικούς, αφήνουν σαφέστατα ένα «ανοιχτό παράθυρο» για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του ΕΣΥ, ενώ παράλληλα αποδεικνύουν πως «η κυβέρνηση πυροβολεί τα πόδια της», αποτελώντας  ένα πρώτης τάξεως κίνητρο για εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή σε καίριες υπηρεσίες όπως τα νοσοκομεία, οι εφορίες, τα αστυνομικά τμήματα, ο ΕΦΚΑ κ.λπ., ως ανεμβολίαστοι, να μετακινηθούν στα μετόπισθεν, προκαλώντας  χάος.

Απαντώντας στην ερώτηση για τις ανατροπές που επιχειρεί η κυβέρνηση στο σύστημα της επικουρικής ασφάλισης, ο Τρ. Αλεξιάδης κατήγγειλε ως απόλυτα ψευδή τα διακινούμενα περί θετικών αλλαγών του νομοσχεδίου, πρόσθεσε πως θα επιφέρει μείωση των επικουρικών συντάξεων, ενώ υπενθύμισε πως αποτελεί αντιγραφή συστημάτων που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν σε άλλες χώρες. Ήταν μόλις ενάμιση χρόνο πριν που η κυβέρνηση διαβεβαίωνε με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, επί υπουργίας Βρούτση,  πως το ασφαλιστικό είναι βιώσιμο, παρ’ όλα αυτά «μεθοδεύουν τη μείωση των συντάξεων και τη μελλοντική αβεβαιότητα για τη συνταξιοδότηση των παιδιών μας», κρύβοντας πως η μείωση των χρημάτων που θα εισρεύσουν  στα ταμεία από τις αλλαγές που προωθούν, θα πρέπει να αναπληρωθεί με ένα ποσό, σύμφωνα με τους υπολογισμούς,  60 έως 70 δις που θα χρειαστούν για τη ενίσχυσή τους, τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης, απευθύνοντας την ερώτηση «Από πού θα τα βρουν ;».

Κλείνοντας τη συνέντευξη του με τον δημοσιογράφο Νίκο Μπαρδούνια, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει να επικαλεστεί καμία απολύτως δικαιολογία για τον «κόφτη» που επέβαλε αφήνοντας 40.000 παιδιά εκτός ΑΕΙ, δείχνοντας την ανάλγητη ταξική πολιτική της και κάλεσε τις οικογένειες τους να μην το ξεχάσουν. Αναφέρθηκε στην επιλεκτική δυνατότητα που αφειδώς δίνεται στους έχοντες τη χρηματική άνεση να εγγράψουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά κολλέγια, χωρίς τον περιορισμό της ελάχιστης βάσης εισαγωγής που ισχύει για την πρόσβαση στη δημόσια παιδεία, καθώς και στη δυνατότητα μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να αποκτήσουν πτυχίο ισοδύναμο με αυτούς που πέρασαν όλες τις δυσκολίες και της διαδικασίες πρόσβασης και φοίτησης στα ΑΕΙ της χώρας. Τα αποτελέσματα της οικτρής πολιτικής τους φαίνονται από τις κενές θέσεις που υπάρχουν στις Πανεπιστημιακές σχολές, δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης και ακόμη χειρότερα στη δραματική μείωση εισακτέων και στην αποδυνάμωση των τμημάτων Δασολογίας, την ώρα που η χώρα υποφέρει από την τεράστια καταστροφή των δασών της. «Σκοπός τους, όπως και στον τομέα της υγείας, έτσι και στην παιδεία, να στρέψουν μέρος του πληθυσμού στην ιδιωτική παιδεία, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα». 

Κλείνοντας, δήλωσε για μια ακόμη φορά τη διάθεσή του στη δια ζώσης αντιπαράθεση και την ανταλλαγή επιχειρημάτων και διαλόγου με οποιοδήποτε στέλεχος της ΝΔ, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση σε οποιονδήποτε εκ των βουλευτών της ΝΔ από τον Πειραιά, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις, πως εν μέσω θέρους και αργιών λαμβάνουν χώρα διεργασίες που ευνοούν την COSCO και όχι τους απλούς πολίτες ή τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του λιμανιού του Πειραιά.