Αγωνιώδη προσπάθεια κατέβαλαν τα σαΐνια του Γραφείου Τύπου της ΝΔ να αλλάξουν  την πολιτική ατζέντα με την  ανάδειξη – σε παγκόσμιο επίπεδο πλέον – της πρότασης του Αλ. Τσίπρα για τις πατέντες στα εμβόλια για την πανδημία. Προσπάθεια βεβαίως που έπεσε στο κενό και ανέδειξε για μια φορά ακόμη, την ανεπάρκεια και την προχειρότητά τους.

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία με στοχοποιεί, όπως απελπισμένα έχει κάνει και με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο παρελθόν, βασισμένη σε «αποκαλυπτικό» προπαγανδιστικό ρεπορτάζ με ευφάνταστο «νεοφιλελέ» τίτλο, για την οποία επισημαίνω:

  1. Ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία ανάδειξης της πολιτικής μου θέσης, την οποία παραθέτω αυτούσια, όπως ακριβώς την διατύπωσα και βεβαίως υποστηρίζω. Αντέχει έστω ένα στέλεχος της ΝΔ τον δημόσιο διάλογο για τα θέματα αυτά, ακόμη και στην εκπομπή του επαγγελματία υβριστή που ανέλαβε τη βρώμικη δουλειά;
  • Μέγιστη πολιτική αθλιότητα η κοπτοραπτική στις δηλώσεις μου και η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ στη θετική αναφορά μου στον ιδρυτή της ΝΔ Κ. Καραμανλή – τι να φοβούνται άραγε; – που αποδεικνύει περίτρανα την αλήθεια των λεγομένων μου πως η σημερινή ηγεσία της ΝΔ  δεν διαβάζει το Σύνταγμα.

3 .       Στη βιασύνη τους για παραποίηση, τα υπόγεια του Μαξίμου και οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί εξαγωγής λάσπης δεν μπήκαν στον κόπο να ακούσουν το ηχητικό της ομιλίας μου. Επειδή πιστεύω ότι στοιχειώδη νοημοσύνη διαθέτουν, ερωτώ αν αποτελεί επιλογή τους άλλα να λέω στην ομιλία και άλλα να μου καταλογίζουν;

4 .       Πρέπει να τους συγχαρώ για την ταχύτητα αντίδρασης γιατί από τις 25.4.21 που έγινε η δημόσια εκδήλωση μέσω FB της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλίμου, έπρεπε να φτάσει 6.5.21 και να παραλάβουν (ή να παραδώσουν;) από τον ραδιοσταθμό της ΝΔ το σχετικό απόσπασμα. Αν είδηση για τη ΝΔ είναι ότι αναπαράγει το συγκεκριμένο ΜΜΕ και όχι η …πραγματικότητα, τότε τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!

5 . Επειδή όμως η ΝΔ αγωνιά για τα θέματα των φόρων, θα απαντήσει σε απλές ερωτήσεις τις οποίες μπορεί να χειριστεί και πρωτοετής ΔΑΠίτης του ΠΑ.ΠΕΙ.;

α . Πότε θα καταργήσει τους 29 “άδικους” φόρους, για τους οποίους έχυνε  κροκοδείλια δάκρυα επί ΣΥΡΙΖΑ;

β . Πότε και πως θα ελαφρύνει φορολογικά εργαζόμενους στη Δημόσια Υγεία, τους ένστολους, τους εκπαιδευτικούς και γενικά όσους είναι στην πρώτη γραμμή της πανδημίας;

γ . Τι αποθεματικό παρέδωσε τον Ιανουάριο του 2015 και τι παρέλαβε τον Ιούλιο του 2019;

Ας καταλάβουν εκεί στο Μαξίμου ότι δεν υπάρχει ούτε ένα στέλεχος του Οικονομικού επιτελείου τους  που να υπερασπιστεί την αθλιότητα που έκαναν. Αν βρεθεί εγώ θα αναμένω.

Το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα της ομιλίας μου:

Τώρα ερχόμαστε στο αγαπημένο θέμα, στο ζήτημα της φορολογίας.

Κοιτάξτε, το ζήτημα της φορολογίας ανοίγει ένα μεγάλο ιδεολογικό διάλογο μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς. Να σας θυμίσω ότι ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ο μικρός ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ στα όρια του «μπαίνουμε δεν μπαίνουμε» στη Βουλή έλεγε και πολύ σωστά , ότι πρέπει να αυξηθεί η φορολογική επιβάρυνση ως  ποσοστό του ΑΕΠ. Διότι ήμασταν  κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Όταν έχεις χαμηλά φορολογικά έσοδα, δεν μπορείς να χρηματοδοτήσεις επαρκώς, δαπάνες για υγεία, για παιδεία,  κοινωνικές δαπάνες κλπ. Άρα είναι σαφέστατο ότι θέλουμε περισσότερα φορολογικά έσοδα για να κάνουμε καλύτερη διαχείριση του δημοσίου.

Το ερώτημα δεν είναι λίγοι ή πολλοί φόροι, το ερώτημα το έχει απαντήσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από τη δεκαετία του 70, με το Σύνταγμά του. Το ερώτημα είναι δίκαιοι ή άδικοι φόροι; Το Σύνταγμα λοιπόν, το οποίο δεν διαβάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπόλοιποι τώρα Νεοδημοκράτες, είναι σαφέστατο. Θέλουμε δίκαιους φόρους. Άρα το ζήτημα δεν είναι αν μειώνουμε ή αυξάνουμε τους φόρους, αλλά αν έχουμε δίκαιους ή άδικους φόρους.

Στο πρόγραμμα πρέπει να γίνουν πολλές συζητήσεις και τεκμηριώσεις και συμβολές. Δεν θέλω να ανοίξω τώρα τη κουβέντα. Αλλά με στοιχεία μπορώ να σας αποδείξω ότι δεν υπερφορολογήσαμε, ούτε επιβαρύναμε τη μεσαία τάξη. Αυτό είναι μια προπαγάνδα του αντιπάλου, στην οποία  δυστυχώς «τσιμπάνε» και κάποιοι δικοί μας. Ότι κάναμε λάθη στον τομέα της φορολογίας, εγώ πρώτος θα πω ότι κάναμε τα περισσότερα και εγώ προσωπικά έχω μερίδιο ευθύνης. Όχι όμως να αποδεχθούμε αυτά που λέει ο αντίπαλος. Αυτό όμως είναι μια άλλου είδους κουβέντα, και πρέπει το επόμενο χρονικό διάστημα να συζητήσουμε: Τί κάνουμε με τον ΕΝΦΙΑ; τον κρατάμε; τον αυξάνουμε; τον μειώνουμε ή τον αλλάζουμε με κάτι άλλο; Εκεί θέλουμε και τη δική σας συμβολή και σ’ αυτά και σε άλλα θέματα .

Στο θέμα των φορολογικών συντελεστών  των εταιρειών, να σας θυμίσω από την εποχή του Ρήγκαν και της Θάτσερ, υπήρχε η λογική του να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές και να υπάρχει ένας ενιαίος φορολογικός συντελεστής σε όλες τις εταιρείες. Ε αυτό, είναι μια καθαρά νεοφιλελεύθερη άποψη. Εμείς δεν έχουμε αυτή την άποψη, και δεν την έχει και το Σύνταγμα της Ελλάδας, που λέει ότι φορολογείται ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του.

Τελευταία κουβέντα, πριν σας χαιρετήσω. Δεν θα μας συγχωρέσουν ποτέ το ότι βεβαιώσαμε 291 εκ. φόρους περισσότερο στα μεγάλα ΜΈσα Ενημέρωσης, και καλά κάναμε, και ότι αυξήσαμε τους φόρους στην Ναυτιλία από τα 15 εκ. περίπου το χρόνο σε πάνω από 140 εκ. Αυτά δεν θα μας τα συγχωρήσουν, αλλά γι’ αυτά είμαστε και υπερήφανοι.

Η συνολική μου εισήγηση και ο διάλογος στο κανάλι μου στο youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=vhCJLUXgqBA

Η ανάρτησή μου στο facebook:

Στη χθεσινή εκπομπή “Secret” στo ραδιόφωνο “Παραπολιτικά 90.1 FM” (μπορείτε να την ακούσετε ολόκληρη εδώ: https://www.mixcloud.com/parapolitika901/secret-06-05-2021/) είχα την τιμητική μου.

Η τέλεια αντι-ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα, περιλάμβανε χυδαιότητες για τον Τσίπρα, για τον Τζανακόπουλο, για μένα, για τον Ιγκλέσιας και κατέληγε με συνέντευξη της κυβερνητικής εκπροσώπου Αρ. Πελώνη που προσπάθησε να κάνει το άσπρο μαύρο σχετικά με την υιοθέτηση της πρότασης Τσίπρα από την παγκόσμια κοινότητα και το μεγαλοπρεπές άδειασμα της θέσης του Μητσοτάκη για τις πατέντες των εμβολίων. Οι χυδαίες αναφορές του “εν υπηρεσία” παρουσιαστή της εκπομπής για το πρόσωπό μου, συνοδεύτηκαν από κομμένο και ραμμένο ηχητικό απόσπασμα ομιλίας μου που είχα κάνει σε ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλίμου στις 25.4.2021 και η οποία βρίσκεται αναρτημένη ελεύθερα στο διαδίκτυο, εδώ https://www.facebook.com/2272917439494811/videos/296499225297563

Οι αναφορές έγιναν λίγο πριν τις 9 το πρωί, η εκπομπή τελείωσε λίγο πριν τις 10 και ω του θαύματος, στις 10:05 μόλις στο site parapolitika.gr αναρτήθηκε δημοσίευμα με τον ευφάνταστο, παραποιημένο και περιπαικτικό τίτλο “Αποκάλυψη Αλεξιάδη: Ο Σοσιαλισμός προϋποθέτει αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης”

https://www.parapolitika.gr/…/trufon-alexiadis-o…/,

που προφανώς αν δεν είχε ήδη γραφτεί, ο συντάκτης του θα μοιάζει με αυτόν που κτυπάει τα κόρνερ και τρέχει και προλαβαίνει ο ίδιος να πάρει την κεφαλιά…

Το δημοσίευμα μεταφράστηκε από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ και παραποιήθηκε εκ νέου σε “δήλωση Αλεξιάδη περί αναγκαιότητας αύξησης των φόρων” και αναρτήθηκε η σχετική ανακοίνωση στο site της ΝΔ στις 15:02, εδώ: https://nd.gr/anakoinosi-toy-grafeioy-typoy-tis-neas…

για να ακολουθήσει, κατά τα γνωστά, η αναπαραγωγή της από διάφορα μέσα, όπως στα parapolitika.gr που έτυχαν της “αποκάλυψης” να τη δημοσιεύουν στις 15:20 εδώ:

https://www.parapolitika.gr/…/skliri-apadisi-nd-meta…/

αλλά το iefimerida.gr να προλαβαίνει τους πάντες, ακόμη και το ίδιο το site της ΝΔ και να τη δημοσιεύει νωρίτερα στις 14:59, εδώ: https://www.iefimerida.gr/…/nd-syriza-mila-gia-akoma…

που σημαίνει πως κι άλλοι συντάκτες έχουν τον ίδιο προπονητή…

Την όλη εισήγησή μου μπορείτε να την ακούσετε στο κανάλι μου στο youtube, εδώ: https://youtu.be/vhCJLUXgqBA

το λογοκριμένο απόσπασμα που χρησιμοποίησαν αρχίζει στο 22:15′ και στο σημερινό μου Δελτίο Τύπου παραθέτω αυτούσιο απομαγνητοφωνημένο το απόσπασμα της ομιλίας μου, που φαίνεται και η παραχάραξη.

Μια παροιμία της Καππαδοκίας, από όπου έλκω την καταγωγή μου, λέει πως “ο κλέφτης είδε τον ψεύτη κι έφυγε”. Στο χέρι μας είναι να διώξουμε και τους δυο, φίλοι και σύντροφοι γρηγορείτε, οι μέρες της αφθονίας τους φτάνουν στο τέλος τους.