«Όποιος λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “χαϊδεύει” τα ακροδεξιά ακροατήρια, χυδαιολογεί. Aυτοί που δεν είχαν τον χρόνο να εμφανιστούν ούτε για 10 λεπτά στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ας συγκρατηθούν λιγάκι και ας βρουν άλλα πολιτικά επιχειρήματα. Και ας μην ξεχάσουμε ποια κυβέρνηση έστειλε αξιωματούχο της να κάνει πολιτικές συνομιλίες με τη Χρυσή Αυγή» τόνισε ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές» του Action24.

«Μάθαμε ότι ο κ. Γεραπετρίτης έχει αναλάβει και αρμοδιότητα στο …υπουργείο Δικαιοσύνης και ανέλαβε να συναντηθεί έξω από τον υπηρεσιακό του χώρο με ένα στέλεχος της Δικαιοσύνης. Αν γινόταν αυτό επί ΣΥΡΙΖΑ θα έβγαιναν όλοι με πρωτοσέλιδα. Θα εξηγήσει κάποιος γιατί έγινε αυτή η συνάντηση; Διότι αποκλείεται να έγινε για το καλό της δημοκρατίας. Έγινε για παρασκηνιακές πιέσεις και γιατί υπάρχει το “βαθύ κράτος” που υποτίθεται ότι κάποιοι θέλουν να ξηλώσουν».

Απαντώντας στον εκπρόσωπο της ΝΔ, σχετικά με την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη αρχικά τόνισε «ταυτιστήκατε με τους χρυσαυγίτες κατά του ΣΥΡΙΖΑ στις πλατείες για τη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι κάτι που ιστορικά σας βαρύνει» και συνέχισε «Η κυβέρνηση έφερε τρεις τροπολογίες μέχρι τώρα και δεν έχει λύσει το πρόβλημα εδώ και τέσσερα χρόνια. Τώρα ας αναλάβει την ευθύνη για αυτό το αδιέξοδο. Εμείς την καλούμε έστω και τώρα να κάνει ουσιαστικό διάλογο, να ψηφίσει την τροπολογία που έχουμε φέρει, να σταματήσουν να προμοτάρουν την ακροδεξιά ατζέντα και να σταματήσουν να αφήνουν τον Κασιδιάρη να κάνει προεκλογικό αγώνα μέσα από τη φυλακή».

Έκανε λόγο για πανικό στο κυβερνητικό επιτελείο κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε πίσω τη δέσμευσή του για debate με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και από τη χυδαία κριτική που ασκούν για υποψηφίους που περιλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα είπε «δεν ζητάει πιστοποιητικό προοδευτικότητας από τη ΝΔ για το ποιους θα συμπεριλάβει» και κάλεσε τον εκπρόσωπο της ΝΔ, να ακούσει το τραγούδι του Μιθριδάτη που ξεκινά με τον στίχο «Κυβέρνηση με σήμα το κουταλοπίρουνο». Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα Αντώναρου τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί πολύ καλά την αμφίπλευρη διεύρυνση» και αποκάλυψε ότι τα ψηφοδέλτια θα έχουν και άλλες εκπλήξεις, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα με διαφορά από τον δεύτερο.

Κλείνοντας κάλεσε ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για να βρεθούν προγραμματικές συγκλήσεις.