Κατάφορη παραβίαση των δημοκρατικών ελευθεριών και καταστάσεις που θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες, η απόρροια του ζητήματος των υποκλοπών, δήλωσε σε εκπομπή της τηλεόρασης του ALERT, ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, χαρακτηρίζοντας τουλάχιστον γελοία την προσπάθεια της κυβέρνησης να φορτώσει τις ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Χαρακτήρισε αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ρεπορτάζ «ναυαρχίδων» των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ αναφέρουν ακριβώς τα ίδια με αυτά που γράφει η εφημερίδα “Documento” και μίλησε για την ανάγκη η ΝΔ να δώσει σαφείς απαντήσεις για τη …φιλολογία περί του ποιός εκβιάζει τον Πρωθυπουργό και γιατί δεν βγαίνει ο ίδιος να τον καταγγείλει και να τον αποκαλύψει. Ο πρωθυπουργός είναι απόλυτα υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει, συνέχισε, ιδίως γιατί σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά θέματα, δεν απαντά στα καίρια ερωτήματα, ποιός έδωσε εντολή για τις παρακολουθήσεις, για ποιό λόγο ή ποιά επιχειρηματικά συμφέροντα τον εκβιάζουν και γιατί. Εξέφρασε την άποψη ότι ανήλθε στο πρωθυπουργικό αξίωμα με τη βοήθεια διαπλεκόμενων συμφερόντων, οι λόγοι των τωρινών συγκρούσεων δεν είναι ακόμα σαφείς, όπως και το αποτέλεσμα των διεργασιών που θα καταλήξουν στη στήριξη του κ. Μητσοτάκη ή σε άλλο πρόσωπο. Τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχει υπονοούμενο ότι κρατικές η παρακρατικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν τον Υπουργό Εξωτερικών ή να υπάρχει άλλος Υπουργός που να λέει ευθαρσώς και δημόσια ότι τον παρακολουθούσαν! «Το γεγονός ότι βγαίνουν υπουργοί της κυβέρνησης και αποδέχονται ότι τους παρακολουθούν, είναι δυστυχώς μια έμπρακτη απόδειξη ότι δεν ζούμε σε μια κανονική δημοκρατία δυτικού τύπου». Αυτά δυστυχώς που συμβαίνουν στην χώρα, κατέληξε, είναι αποτέλεσμα ανικανότητας της κυβέρνησης να διαχειριστεί με σοβαρότητα είτε τα εθνικά είτε τα οικονομικά ζητήματα της χώρας και ο δρόμος προς τις εκλογές θα έχει συνεχείς και βορβορώδεις αποκαλύψεις των όσων έχουν κάνει.

Στη συνέχεια μίλησε για την τερατώδη αντίθεση, ενώ το κόμμα της ΝΔ χρωστάει σχεδόν 400 εκατομμύρια στις τράπεζες και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια, τα σπίτια του απλού κόσμου να βγαίνουν σε πλειστηριασμούς και να γίνονται δεσμεύσεις των περιουσιακών του στοιχείων, την ώρα που τα στελέχη της ΝΔ έχουν βρει το μαγικό ραβδί και ρυθμίζουν τα χρέη τους κατά το δοκούν.

Ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για το σημαντικό ρόλο μιας μερίδας δημοσιογράφων – ερευνητών στην αποκάλυψη μεγάλων σκανδάλων, όπως αυτό των υποκλοπών, πλέκοντας τους το εγκώμιο για την επιλογή τους ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους, να αποκαλύπτουν βρώμικες υποθέσεις. Τιμούν, είπε, το επάγγελμά τους, αντίθετα με κάποιοι άλλους που προτιμούν τη σιωπή και τη συγκάλυψη.

Τέλος αναφερόμενος στα θέματα οικονομίας, παράθεσε τα πρόσφατα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με βάση τα οποία η Ελλάδα είναι η δεύτερη ακριβότερη χώρα στη βενζίνη και η τέταρτη ακριβότερη στο πετρέλαιο σε όλη την Ευρώπη, γεγονός που αποδεικνύει ότι το επιχείρημα της ΝΔ, «για όλα φταίει ο πόλεμος» δεν ευσταθεί. «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν περίοδοι μέσα στο 2022 που η βενζίνη στην Ελλάδα να είναι πιο ακριβή από την Γερμανία. Δεν είναι δυνατόν σε όρους αγοραστικής δύναμης η Ελλάδα να είναι χειρότερη όλων σε επίπεδο Ε.Ε. Η μεγάλη αισχροκέρδεια σε βασικά είδη διατροφής, τα οποία στον δρόμο από τον παραγωγό μέχρι τον τελικό καταναλωτή, υπόκεινται σε τεράστιες αυξήσεις, αφορά τους Έλληνες αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς και καταναλωτές. Χρειάζονται εντατικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας που στην ουσία παρασύρει Έλληνες παραγωγούς στην καταστροφή. Η απάντηση του κόσμου στην ακρίβεια και στα σκάνδαλα ήταν η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της προηγούμενης Πέμπτης αλλά και η πορεία που θα γίνει για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Θα είναι ένα μήνυμα εξέγερσης και αντίστασης σε αυτή την πολιτική».