«Aυτό που ζητούσαμε σαν Αριστερά, την απλή αναλογική, θα την αξιοποιήσουμε για να βγάλουμε κυβέρνηση και να την καθιερώσουμε ως μόνιμο σύστημα; Ας κριθούμε όλοι» είπε ο Τρύφων Αλεξιάδης στην εκπομπή Χωρίς Μακιγιάζ του Attica και συνέχισε:

«Με τη ΝΔ δεν υπάρχει καμία σύγκλιση. Είδα τα 12 σημεία που έχει δημοσιοποιήσει το ΠΑΣΟΚ για προγραμματική σύγκλιση, σε τι διαφωνούν με τα 11 σημεία που έχει δημοσιοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Πολύ σωστά η συζήτηση να γίνει με βάση τα προγράμματα… Υπάρχουν θέματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν, αλλά τα 12 σημεία του ΠΑΣΟΚ είναι μια πολύ καλή βάση συζήτησης…»

Ο αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφιος βουλευτής Β’ Πειραιά τόνισε στη συνέχεια: «Εμείς θέλουμε προστατευμένη την πρώτη κατοικία, μισθούς πολύ πιο πάνω από τον πληθωρισμό και να σταματήσει η υπερφορολόγηση που κάνει η ΝΔ μέσω της έμμεσης φορολογίας. Εάν στις 21 Μαΐου είμαστε κυβέρνηση, θα ρίξουμε τις τιμές».

Στη συνέχεια ρώτησε τον εκπρόσωπο της ΝΔ πως γίνεται η Κύπρος που αγοράζει από τα ίδια διυλιστήρια με την Ελλάδα να έχει φθηνότερα καύσιμα, με τον κ. Παπαθανάση να παραδέχεται ότι η Ελλάδα έχει περισσότερους φόρους…

«Όλοι συζητάμε για το πόσο κοστίζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και σωστά, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση και πρέπει να το υλοποιήσει. Κοστίζει 5,6 δισ. τον χρόνο. Δεν ακούω πουθενά πόσο κοστίζει το πρόγραμμα της ΝΔ» είπε χωρίς να λάβει απάντηση περί κόστους από τον εκπρόσωπο της ΝΔ…

Για την πολιτική αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ και τις κατηγορίες του κ. Ανδρουλάκη προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή τον Ανδρέα Παπανδρέου είπε: «Ακούστηκε μια πολύ βαριά φράση για “πολιτική τυμβωρυχία”. Από το 2010 έως το 2014 το ΠΑΣΟΚ ψήφιζε περικοπές μισθών και συντάξεων, απολύσεις και συγκυβερνούσε μαζί με τον κ. Καρατζαφέρη. Εκείνη την περίοδο ο κ. Ανδρουλάκης είχε πολιτική θέση μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί να κατηγορεί εμάς για πολιτική τυμβωρυχία όταν ο ίδιος δεν τίμησε την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: