«Πολιτικό παράδοξο», χαρακτήρισε ο Τρύφων Αλεξιάδης, «βουλευτές, υπουργοί και στελέχη κυβέρνησης που διαθέτει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, να ανοίγουν με δηλώσεις τους την προεκλογική περίοδο».

Σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό RadioNorth της Θεσσαλονίκης ο αν. τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκτίμησε πως «έχουν χάσει το χαλί κάτω από τα πόδια τους, καταλαβαίνουν πλέον και προσπαθούν να διαχειριστούν τη βουβή οργή της κοινωνίας».

«Η έκφραση της λαϊκής δυσαρέσκειας, αυτό που συνέβη στη Νέα Σμύρνη με 20.000 νεολαίους στη συναυλία του ράπερ Λεξ, να τραγουδούν συνθήματα κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν μπορεί να μείνει στην αφάνεια, από καμιά κυβέρνηση και καμιά αντιπολίτευση», δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης. Καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αφουγκραστεί, να κινηθεί γρήγορα και να προσεγγίσει τα τμήματα της κοινωνίας που παρ’ ότι δυσαρεστημένα από την όλη κατάσταση δεν εκφράζονται στην εκλογική διαδικασία, όπως συνέβη στις εκλογές στη Γαλλία, όπως συνέβη σε μεγάλο ποσοστό και στις εκλογές του 2019 στην Ελλάδα. «Λάθος να ιδιωτεύει κάποιος ή να απέχει από τα κοινά. Δεν θα του λύσει, αλλά θα του χειροτερεύσει τα προβλήματα».

Αναφορικά με τα δημοσκοπικά ευρήματα που δεν καταγράφουν την αντιπολίτευση να καρπώνεται τη δυσαρέσκεια των πολιτών, ο Τρ. Αλεξιάδης ήταν κατηγορηματικός για τον ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας των Μέσων Ενημέρωσης. «Πως λειτουργούν στην Ελλάδα τα Μέσα Ενημέρωσης; Θυμηθείτε τι γινόταν με τις φωτιές επί ΣΥΡΙΖΑ και τι γίνεται τώρα, δεν υπάρχει ούτε σαν είδηση την ώρα που γίνεται χαμός και καίγεται ο τόπος. Δυστυχώς υπάρχει κυβερνητική υπεροπλία στα θέματα ενημέρωσης και έτσι δημιουργούνται τα δημοσκοπικά ευρήματα. Μια μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ έχουν επιλέξει να μην ενημερώνουν τον πολίτη, αλλά να εξυπηρετούν συμφέροντα, πολλές φορές με το αζημίωτο, δημιουργώντας δημοσκοπικά δεδομένα. Το μεγαλύτερο κόμμα της Αριστεράς και της Αντιπολίτευσης στην Ευρώπη είναι αποκλεισμένο από τα ΜΜΕ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΡ. Φαίνεται σαφέστατα πως εξαργυρώνονται οι διάφορες «λίστες», οι οικονομικές ενισχύσεις, οι εξυπηρετήσεις με το θάψιμο των ειδήσεων κ.α. Βέβαια στις καθημερινές επαφές μου με τους πολίτες στις λαϊκές συνοικίες της Β’ Πειραιά ο κόσμος είναι στα κάγκελα, δεν αντέχει άλλο και η κυβερνητική προπαγάνδα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά του».

Στη συνέχεια ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στη «γκρίζα» διαχείριση του δημοσίου χρήματος από την κυβέρνηση και στην αναμονή της να διαχειριστεί με τον ίδιο τρόπο πακέτα οικονομικής βοήθειας από την Ευρώπη. Πεπεισμένος πως το γεγονός μοιάζει να απομακρύνει την περίπτωση πρόωρων εκλογών και πως η διαφάνεια δεν έχει σχέση με τη ΝΔ, υπενθύμισε τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το όργιο απ’ ευθείας αναθέσεων, αλλά και το αποδεδειγμένο με τη βούλα πλέον του Δικαστικού Συμβουλίου «σκάνδαλο NOVARTIS». «Σκάνδαλο που θα βαρύνει την πλάτη της κυβέρνησης, όποτε και να γίνουν εκλογές και που πρέπει να διαλευκανθεί, καθώς με δημόσια έγγραφα υπηρεσιών των ΗΠΑ, έχει αποδειχτεί και δεν αμφισβητείται ότι κάποιοι τα πήραν».

Μιλώντας γενικότερα ζήτησε την κατάργηση οποιασδήποτε διάταξης ή νομοθεσίας ειδικών φορολογικών ρυθμίσεων κ.λπ., που ευνοεί και προστατεύει τα πολιτικά πρόσωπα, καθώς και την απόδοση ευθυνών σε αυτούς που είχαν την έμπνευση να τις νομοθετήσουν και να τις ψηφίσουν. Ζήτησε να υπάρχει για τους πολιτικούς η ίδια ακριβώς αντιμετώπιση που τυγχάνει ο απλός πολίτης απέναντι του νόμου και υπενθύμισε τη δημόσια αναφορά του κατά την ομιλία του στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την κατάργηση κάθε ειδικού αφορολόγητου για τους βουλευτές.

Κλείνοντας ερωτώμενος για τις παραπομπές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη δικαιοσύνη δήλωσε χαρακτηριστικά  «Ο Ν. Παππάς και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φρόντισαν να αυξηθούν τα έσοδα του Δημοσίου περίπου κατά 190 εκατ. ευρώ. Σε αυτό δηλώνω κι εγώ «συνένοχος» και ας με στείλουν κι εμένα στον Εισαγγελέα. Αλίμονο αν η διασφάλιση των εσόδων του Δημοσίου, η εφαρμογή «του νόμου και της τάξης» στο τηλεοπτικό τοπίο και επειδή αναγκάστηκαν κάποιοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν το Δημόσιο, οδηγεί πολιτικούς στο δικαστήριο! Θα αποδειχθεί η συκοφαντία εναντίον του και θα καταπέσει».