Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο υποψήφιος Βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης μίλησε για το “άδειασμα” της κυβερνητικής προπαγάνδας για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που επιφύλαξε με τη δήλωσή του ο κ. Βορίδης, ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει νομικά τη δυνατότητα να κοστολογεί προτάσεις φυσικών ή νομικών προσώπων.

Πίσω από τη συζήτηση για την κοστολόγηση, η ΝΔ προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι προεκλογικές εξαγγελίες της δεν περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο που κατέθεσε στην Κομισιόν, τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης, διαβάζοντας ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών που ρητά αναφέρει την ανυπαρξία κοστολόγησης πρόσθετων μέτρων, λόγω… προεκλογικής περιόδου!
Για άλλη μια φορά συλλαμβάνονται να λένε ψέματα ως προς την κοστολόγηση του προγράμματός τους, αλλά «Η πολλή προπαγάνδα σε κάνει να χάνεις την πραγματικότητα», δήλωσε. Υπενθύμισε δε την ψεύτικη παράσταση Σκέρτσου που κουνούσε ως δήθεν επίσημο έγγραφο, ένα χαρτί χωρίς λογότυπο υπηρεσίας, σφραγίδα ή υπογραφή υπαλλήλου, αλλά και τις πολλές περιπτώσεις που η κυβέρνηση της ΝΔ έφερνε προς ψήφιση στη Βουλή άρθρα, χωρίς την ύπαρξη κοστολόγησής τους από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Στην ερώτηση περί αρμοδιότητας φορέα που θα μπορούσε να κοστολογήσει τα προγράμματα των κομμάτων, ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, αλλά σημαντικά στελεχωμένο σε προσωπικό.

Αναφέρθηκε σε “κρυφή ατζέντα” της ΝΔ σε θέματα φορολογίας και ανέδειξε τις διαφορές απόψεων που υπάρχουν ακόμα και στο εσωτερικό της, με τον μεν πρωθυπουργό να δηλώνει ότι η μείωση ή η παράταση της μείωσης του ΦΠΑ σε κλάδους της οικονομίας δεν απέδωσε, οι δε υποψήφιοι βουλευτές του κα. Μ. Ζάγκα, πρόεδρος των βενζινοπωλών και κ. Μπ. Παπαδημητρίου να τάσσονται υπέρ της μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ.

Στη συνέχεια ο Τρ. Αλεξιάδης ζήτησε να σταματήσει η υπερφορολόγηση των πολιτών μέσω των έμμεσων φόρων και μίλησε για την οικονομική αφαίμαξη που έχουν υποστεί, μέσω της έμμεσης φορολογίας. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως το 2022 το ελληνικό δημόσιο εισέπραξε 4,9 δις παραπάνω έμμεσους φόρους από το 2021 και ότι το πρώτο τετράμηνο του 2023 έχει ήδη εισπράξει 1,6 δις παραπάνω από τους στόχους του προϋπολογισμού!
Η υποκρισία της ΝΔ βέβαια, τα μεγάλα λόγια περί στήριξης και ενίσχυσης των πολιτών και ιδιαίτερα των νησιωτών, αποδεικνύεται από το τραγικό γεγονός του θανάτου ασθενούς γυναίκας μεταφερόμενης σε καρότσα αγροτικού στο νησί της Κω, ανέφερε ο Τρ. Αλεξιάδης, μιλώντας παράλληλα για τις τραγικές ελλείψεις του συστήματος υγείας, που η πολιτική της ΝΔ έχει αφήσει να καταρρεύσει.

Η καθημερινότητα των πολιτών στη Σαλαμίνα, στην Αίγινα, σήμερα στη Νέα Μάκρη και οι αρνητικές συνέπειες της απώλειας ζωής ή ενός τραυματισμού λόγω ενός ελλιπούς συστήματος υγείας δεν είναι δυνατόν να κοστολογηθούν, τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης, ενώ έφερε στο προσκήνιο άλλο ένα ανθρωπιστικό θέμα που ταλανίζει την εκπαιδευτική και τη γονεϊκή κοινότητα της Νίκαιας.
Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μέσα και έξω από τη Βουλή, παρά τις διαβεβαιώσεις, παρά την ύπαρξη αδιάθετων σχολικών γευμάτων, δημοτικά σχολεία στη Νίκαια παραμένουν εκτός του προγράμματος σχολικών γευμάτων. Με αφορμή την πρόσφατη κινητοποίηση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας Ρέντη, ο Τρ. Αλεξιάδης κάλεσε τους παρουσιαστές της εκπομπής να κάνουν ρεπορτάζ για το θέμα, ενημερώνοντάς τους μάλιστα με έγγραφα, που αποδεικνύουν την αβελτηρία της κοινωνικής πολιτικής της ΝΔ και του υπουργείου Παιδείας.

Δείτε το video: