«Και η δυτική και η ανατολική πλευρά του Αιγαίου πρέπει να καταλάβουμε ποια κοινά προβλήματα έχουμε. Έχουμε λύσει με διεθνείς συμφωνίες τις διαφορές μας και πρέπει να δούμε το πως οι δύο λαοί θα προχωρήσουμε μαζί» είπε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην εκπομπή “Χωρίς Χρώμα” του ΑΡΤ, με αφορμή τους μεγάλους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία.

«Πρέπει να διδαχθούμε από τα ακραία φυσικά φαινόμενα, τα οποία έχουμε τα τελευταία χρόνια και να προετοιμαστούμε» συμπλήρωσε και πρότεινε ελέγχους σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.

Με αφορμή τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις τόνισε:

«Θα προστατεύσουμε τη Δημοκρατία με κάθε μέσο, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Εξαντλούμε θεσμικά βήμα – βήμα όλα τα μέσα που υπάρχουν. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η άγρια κατάλυση της Δημοκρατίας και των θεσμών, με τις βάρβαρες παρακολουθήσεις του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, υπουργών και άλλων στελεχών. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία…»

«Δεν θα μας κάνει μαθήματα το κόμμα που κάνει μεταγραφές από την ακροδεξιά!» είπε προς τον εκπρόσωπο της ΝΔ.

«Mε τα αποτελέσματα της Κύπρου, είμαστε πολύ χαρούμενοι για τον ανεξάρτητο υποψήφιο που στήριξε το αδελφό κόμμα ΑΚΕΛ. Οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω για ακόμα μια φορά. Ας μας εξηγήσουν οι δημοσκόποι στην Ελλάδα, πως έπεσαν τόσο έξω οι εκεί δημοσκοπήσεις… Καλούμε τη ΝΔ να μη φοβηθεί τις δημοσκοπήσεις, να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα σε εκλογές και όχι κατά τα τέλη Ιουνίου όπως ακούγεται…»

Σε ό,τι αφορά τις κυβερνήσεις συνεργασίας σημείωσε:

«Η μόνη πιθανότητα να έχουμε σταθερή κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές και όχι να μπούμε σε περιπέτειες – όπως σχεδιάζει η ΝΔ- με δεύτερες και τρίτες εκλογές, είναι να ψηφιστούν προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις. Προγραμματικά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν βλέπω ούτε τρία κοινά σημεία. Μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκω χιλιάδες…»

Ο Τρύφων Αλεξιάδης σχολίασε και την τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση για το κόμμα Κασιδιάρη:

«Η κυβέρνηση καθυστέρησε πάρα πολύ και λίγο πριν τις εκλογές φέρνει μια τροπολογία, η οποία δεν είναι αποτέλεσμα πολιτικού διαλόγου. Θα μπορούσε αυτός ο διάλογος να γίνει και με Συνταγματολόγους και με ειδικούς γιατί είναι ένα δύσκολο ζήτημα. Εμείς θα συμμετέχουμε στη συζήτηση και ελπίζουμε μέσα στη Βουλή να υπάρξει η κοινή λύση.

Επιτρέψτε μου όμως να τονίσω και την πολιτική υποκρισία… Δεν είδα κάποιο πολιτικό στέλεχος από τη ΝΔ να δηλώσει τη συμπαράστασή του στα θύματα της Χρυσής Αυγής ή στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα κατά τη διάρκεια της δίκης. Και μην ξεχνάμε ποιο πολιτικό κόμμα έστελνε ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο να συνομιλήσει με τη Χρυσή Αυγή…»

«Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει συζήτηση για την Οικονομία για να καταλάβει ο κάθε πολίτης που συμφωνούν, που διαφωνούν και ποιες λύσεις προτείνουν τα κόμματα» κατέληξε.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: