ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ” ΣΤΟ KONTRA

Εθνική συνεννόηση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, όχι στις λογικές μικροκομματικής αντιπαράθεσης

Διπλό το μήνυμα Ερντογάν με την κίνησή του για την Αγία Σοφία, αμφισβητεί διεθνείς συνθήκες και δεσμεύσεις, μέχρι σε θέματα πολιτισμού προς το εξωτερικό, ενώ προσπαθεί να κλείσει τους λογαριασμούς του με την περίοδο του Κεμάλ Αττατούρκ στο εσωτερικό.

Η ΝΔ και το συνεργαζόμενο παρακράτος προσπαθεί να βυθίσει τη χώρα στο βούρκο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στελέχη που βρίσκονται στη φυλακή, δεν έχει στελέχη που έχουν πιαστεί “να βάζουν χέρι στο μέλι”, δεν έχει στελέχη που διώκονται ή εξετάζονται από την ελληνική δικαιοσύνη για συμμετοχή σε σκάνδαλα, δεν έχει στελέχη που να εμπλέκονται σε υποθέσεις παιδεραστίας, όπως ακούγονται για άλλους αυτή την περίοδο.

Η ΝΔ προσπάθησε να κρύψει το παγόβουνο της Novartis, πίσω από παρακρατικές μεθοδεύσεις και δήθεν αποκαλύψει αλλά δεν τα κατάφερε. Οι όποιες σκέψεις για ανασχηματισμό, για πρόωρες εκλογές κ.λπ. μετά τις εξελίξεις με τη στάση του ΚΙΝΑΛ πάνε πολύ πίσω, ο πρωθυπουργός καταλαβαίνει ότι αν πάμε σε εκλογές, η επιλογή του κόσμου θα είναι πολύ απλή : “Τσίπρας ή Μητσοτάκης”

Χυδαία η προσπάθεια να ταυτίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τα επεισόδια στη χθεσινή διαδήλωση, με μπαχαλάκηδες ή με παρακρατικούς που συνεργάζονται με αστυνομικά όργανα, για την οποία συνεργασία έχω προσωπική εμπειρία. Για τα χθεσινά επεισόδια είναι μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα φάνηκε η επιχειρησιακή ανεπάρκεια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που δεν προστάτευσε ούτε τους πολίτες, ούτε τη δημόσια περιουσία, αλλά προσπάθησε να διαλύσει μια μεγάλη συγκέντρωση, που διοργανώθηκε μέσα σε δύσκολη περίοδο και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ήμουν εκεί, είδα τα επεισόδια, ανάπνευσα χημικά, ήταν απαράδεκτα όσα συνέβησαν. Χτυπήθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ηλικιωμένοι, χτυπήθηκαν απλοί πολίτες, υπάρχουν βίντεο με μηχανάκια της αστυνομίας να λειτουργούν σαν χούλιγκανς, να πέφτουν πάνω στον κόσμο και να τον χτυπούν.

Καταλυτική η στήριξη του νομοσχεδίου από την ακροδεξιά του κ. Βελόπουλου. αλλά και από την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ , με την τοποθέτηση του κ. Μπογδάνου, που μας γύρισε δεκαετίες πίσω.

Το λαϊκό κίνημα δεν θα επιτρέψει την εφαρμογή του νόμου.

Η οικονομική και κοινωνική κρίση που έρχεται θα φέρει πολλές διαμαρτυρίες και η προσπάθεια της ΝΔ να τις αντιμετωπίσει με την καταστολή, θα έχει τα αποτελέσματα του ν. 815 που ψηφίστηκε καλοκαίρι του ΄78 και δεν εφαρμόστηκε.