Στις δήθεν «αποκαλύψεις» στο Ειδικό Δικαστήριο αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της «Φωνής της Ελλάδας» ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης. «Αποκαλύφθηκε ότι για την παραπομπή δεν υπάρχει πουθενά κανένα στοιχείο και ότι ο Νίκος Παππάς δεν έχει βλάψει το Ελληνικό δημόσιο ούτε με ένα ευρώ. Όχι μόνο δεν έβλαψε το Ελληνικό δημόσιο κατά ένα ευρώ, αλλά έχει αυξήσει τα έσοδα του δημοσίου κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Έφερε μια νομιμότητα στο άναρχο τοπίο των τηλεοπτικών αδειών με νόμο και θεσπίζοντας συγκεκριμένες διατάξεις. Αυτό βεβαίως πληρώνει, το σύστημα που τον πολέμησε από τότε, τον πολεμάει και τώρα. Αλλά ευτυχώς στη διαδικασία της δικαιοσύνης, αξιολογούνται και αξιοποιούνται όλα και όπως είπε ο δικηγόρος του κ. Μαντζουράνης δεν έχει καμία αποδεικτική τεκμηρίωση το στοιχείο που έχει δημοσιοποιηθεί, απλά επικοινωνιακά εξυπηρετεί σκοπούς της κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας τόνισε «Η προπαγάνδα της κυβέρνησης καi συγκεκριμένων ΜΜΕ της χώρας πως “για όλα φταίει ο διεθνής καπιταλισμός και ο Πούτιν” δεν στέκει. Υπάρχουν πολλά προϊόντα τα οποία δεν σχετίζονται με εισαγόμενους παράγοντες και έχουν ακριβύνει πάρα πολύ από λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης. Δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι έλεγχοι στην αγορά που θα αντιμετώπιζαν φαινόμενα αισχροκέρδειας, θα επέβαλαν έκτακτες φορολογικές επιβαρύνσεις σε αυτούς που αισχροκερδούν και θα μείωναν τις τιμές. Όσο για την έκτακτη φορολογία στις εταιρείες ενέργειας, να σας θυμίσω ότι αυτό δεν ήταν πρωτοβουλία της Ελληνικής κυβέρνησης, αλλά ήταν Ευρωπαϊκή οδηγία, η οποία όριζε ότι θα έπρεπε να επιβληθεί έκτακτη εισφορά φορολογίας στα υπερκέρδη και έθετε σαν κατώτερο συντελεστή το 33%. Η Ελληνική κυβέρνηση τι έκανε; Το αξιοποίησε επικοινωνιακά και επέλεξε τον κατώτερο συντελεστή των 33%. Μην περιμένετε να θυμηθούν κάποιοι δημοσιογράφοι και να βγάλουν τα ηχητικά με τον κ. Μητσοτάκη που έλεγε θα φορολογήσουμε τα υπερκέρδη με 90%, αυτό ήταν “περσινά, ξινά σταφύλια”, ξεχάστηκε».

Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, η μόνη πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα είναι η επιδοματική και ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε «Οι επιδοματικές πολιτικές χρειάζονται σε συγκεκριμένες και στοχευμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Για παράδειγμα για να ενισχύσεις την υπογεννητικότητα, πρέπει να δώσεις επίδομα για κάθε επιπλέον παιδί. Εκεί χρειάζονται επιδόματα, αλλά δεν μπορεί τα επιδόματα να αποτελούν μία μόνιμη και διαρκή πρακτική, πρέπει να αντικατασταθούν με αναπτυξιακές και άλλου είδους πολιτικές. Μεγάλη η υποκρισία της ΝΔ, που όσο ήταν αντιπολίτευση κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για επιδοματική πολιτική, ενώ ήταν κάτι αναγκαίο που έπρεπε να εφαρμόσουμε για να σώσουμε τον κόσμο από τη φτώχεια και την πείνα και έρχεται τώρα και εφαρμόζει συνεχώς επιδοματική πολιτική και μάλιστα με λάθος τρόπο».

Μιλώντας για τις εκλογές και την επόμενη ημέρα ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για μια κυβέρνηση προοδευτικών δυνάμεων με κορμό τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα επιδιώξουμε τον σχηματισμό κυβέρνησης με ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε και να επαναφέρουμε την καθημερινότητα στα θέματα των θεσμών και της δημοκρατίας. Αυτά που συμβαίνουν με τις παρακολουθήσεις, ειδικά της στρατιωτικής ηγεσίας, μεταξύ άλλων, είναι τρομερά, δεν γίνονται σε καμία άλλη πολιτισμένη χώρα. Θέλουμε να επαναφέρουμε την “κανονικότητα” σε μια σειρά τομείς, όπως τη σωστή λειτουργία της αγοράς, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες όπου είναι θεσμοθετημένες. Να θυμίσω ότι σε περιπτώσεις για τις οποίες εδώ δεν έχει ανοίξει καν η συζήτηση, όπως οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί, μέσω των συνδικαλιστικών τους οργάνων έχουν υπογραφεί συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Άρα, ναι στις συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, για να διαμορφώνονται ελεύθερα τα κατώτερα όρια και αυτό να διαχέεται σε όλο το μισθολόγιο».

Κλείνοντας μίλησε για τη νομοθετική πρωτοβουλία για τον αποκλεισμό ναζιστικών κομμάτων από τις εκλογές, αλλά και για την υπερπροβολή της κηδείας του έκπτωτου βασιλιά «Πρέπει να ληφθούν μέτρα για να μην υπάρξουν μέσα στη Βουλή ναζιστικά ή ακραία μορφώματα. Σαν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε προτείνει συγκεκριμένες διατάξεις, καθώς δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο δικαστικοί παράγοντες να αποφασίζουν ποιος θα κατεβαίνει ή όχι στις εκλογές. Θα πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή, ώστε να μη φτάσουμε σε σημείο, κακό για τη δημοκρατία. Να σας υπενθυμίσω βέβαια ότι αυτή την περίοδο γίνεται σε ελληνικό δικαστήριο η δίκη των δολοφόνων της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Εκτός από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ 25, δεν έχω δει ούτε ένα βουλευτή άλλων κομμάτων, που υποτίθεται καταδικάζουν τη Χρυσή Αυγή να παρίστανται και να δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στη Μάγδα Φύσσα, στην πονεμένη μάνα και σε όλους τους πολίτες που έχουν ταλαιπωρηθεί από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Όσο για την “κοσμοσυρροή” στην κηδεία του έκπτωτου μονάρχη, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια συγκεκριμένων καναλιών και συγκεκριμένων ΜΜΕ, παρά την προσπάθεια να τους στοιχίσουν τον ένα πίσω από τον άλλον και να φαίνονται πολλοί, παρά τις σκηνοθετικές προσπάθειες, κοσμοσυρροή δεν είδαμε. Κοσμοσυρροή βλέπουμε στις διαδηλώσεις, είδαμε τις επόμενες ημέρες στη διαδήλωση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.Σε κάθε περίπτωση είδαμε δυστυχώς υπουργούς της κυβέρνησης, πρώην πρωθυπουργό, στελέχη της ΝΔ να τρέχουν να μαζέψουν φιλοβασιλικούς ψήφους και όπως έχω πει και άλλη φορά αποδείχθηκε ότι στη ΝΔ εκτός από ακροδεξιούς που προέρχονται κυρίως από το ΛΑΟΣ, θαυμαστές ολοκληρωτικών καθεστώτων, έχουμε και φιλοβασιλικούς. Αυτά να βλέπουν εκείνα τα στελέχη από κόμματα της κεντροαριστεράς ή της σοσιαλδημοκρατίας που θεωρούσαν ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο “μεταρρυθμιστής”, ο “εκσυγχρονιστής” και …πράσινα άλογα».

 

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΉ “ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ”