Μιλώντας στο ραδιόφωνο ALPHA 989 , o Τρύφων Αλεξιάδης, Βουλευτής Β΄ Πειραιά και Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν πότε τα πράγματα ήταν καλύτερα στον εργασιακό τομέα .

«Όταν επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε εξασφάλιση  μισθών, προστασία των εργασιακών σχέσεων, έλεγχοι από το Σώμα Επιθεώρησης Ελεγκτών Εργασίας ή τώρα με την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων σε όλους τους τομείς και το φάσμα των απολύσεων», είπε ο βουλευτής φέρνοντας ως παράδειγμα τους εργαζόμενους στις Τράπεζες και στα Λιπάσματα της Καβάλας.

Ο Βουλευτής τόνισε την αναντιστοιχία των προεκλογικών λόγων της ΝΔ σε σχέση με το τι συμβαίνει στο προσφυγικό, στις αναφορές τους περί «νόμου και τάξης», στο φορολογικό, στο ασφαλιστικό. Στάθηκε ιδιαίτερα στις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ περί μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και στη διάψευση που βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία, βλέποντας την κατώτερη ασφαλιστική εισφορά να αυξάνεται από τα 185 στα 220 ευρώ.

Τέλος, υπενθυμίζοντας τις κατηγορίες που είχε εξαπολύσει η ΝΔ για τη φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στο καθ΄ όλα επιτυχημένο μέτρο του περιβαλλοντικού τέλους για τη χρήση πλαστικής σακούλας, με τα αποτελέσματά του να τυχαίνουν καθολικής παραδοχής, φέρνοντας ως παράδειγμα ρεπορτάζ της «Καθημερινής».

 

Η μείωση κατά 99% περίπου στη χρήση της πλαστικής σακούλας ήταν αποτέλεσμα πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Βουλευτής και συμφώνησαν οι παρουσιαστές της εκπομπής, υπενθυμίζοντας τη στάση της ΝΔ τότε, που και καταψήφισε το μέτρο και μιλούσε για κατάργησή του.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα: