«Δεν ήταν ούτε θυσία, ούτε η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά στιγμή, ήταν ένα στυγερό έγκλημα και στη μνήμη αυτών των 57 αθώων θυμάτων πρέπει να διαλευκανθούν όλα. Κανένας πολιτικός δεν πρέπει να πει ψέματα» τόνισε ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και συνέχισε:

«Δυστυχώς αυτό που ακούμε, από εκείνη την ημέρα, είναι συνεχή ψέματα. Τελευταίο επεισόδιο είναι η επίσκεψη του αρμόδιου υφυπουργού (τον οποίο είχαμε χάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα) στη Λάρισα, όπου εν ενέργεια εργαζόμενοι τον διέψευσαν!»

«Στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε παραδώσει σύστημα τηλεδιοίκησης από Δομοκό μέχρι Πλατύ Ημαθίας. Ένα σύστημα που κάλυπτε την περιοχή όπου έγινε το δυστύχημα. Αυτό το σύστημα διακόπηκε από φωτιά τον Ιούλιο του 2019 και από εκεί και πέρα υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες – που ελπίζω να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη – καθώς αυτό το σύστημα δεν αποκαταστάθηκε» είπε στη συνέχεια και εξαπέλυσε τα πυρά του προς τη ΝΔ:

«Λέει η κυβέρνηση ότι σε 2-3 μήνες θα τα φτιάξει όλα. Γιατί από τον Ιούλιο του ’19 μέχρι το έγκλημα δεν τα έκανε; Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή που είναι τόσο νωπές οι πληγές να λένε ψέματα… Προσπαθούν επικοινωνιακά και με ψέματα να καλύψουν τις ευθύνες τους. Αλλά οι ευθύνες είναι εκεί. Θα διερευνηθούν και από την επόμενη Βουλή και από τη Δικαιοσύνη».

«Αν είχε ευθύνες ο ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο 2015-2019, γιατί δεν έκανε η ΝΔ εξεταστική επιτροπή για να διερευνήσει τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ; … Από τη μία μας έλεγαν ότι τα τρένα ήταν ασφαλή και μας κατηγορούσαν για τις ερωτήσεις που κάναμε στη Βουλή, από την άλλη μιλάνε για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα κρυφτούν πίσω από το “είναι όλοι ίδιοι”. Οι ευθύνες είναι όλες δικές τους…»

Για τις δημοσκοπήσεις τόνισε ότι «με αφήνει εντελώς αδιάφορο αν μετά από μια τραγωδία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτικά οφέλη…»

Ακούστε το ηχητικό: