Καλεσμένος του Ελλάδα 24 TV και της εκπομπής «Επικαιρότητα» με τη Λία Λάππα, ήταν ο αναπλ. Τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Β’ Πειραιά, Τρύφων Αλεξιάδης.

Βαθιά συγκινημένος, αναφέρθηκε στον άδικο χαμό του υποσμηναγού Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα, αλλά και στην αναζήτηση του κυβερνήτη Ευστάθιου Τσιτλακίδη, μετά την πτώση του F-4 Phantom, αποκαλώντας τους «ήρωες» και σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη στιγμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αεροπορία. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην πρόνοια που πρέπει να επιδείξει το κράτος στις οικογένειές τους.

Για την επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ιαπωνία, τόνισε: «Όταν ο Πρωθυπουργός είναι στο εξωτερικό, στηρίζουμε τον Πρωθυπουργό, γιατί εκπροσωπεί τη χώρα. Δε θα μιμηθώ τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που δεν στήριξαν τον Αλέξη Τσίπρα όταν ήταν ο ίδιος στον εξωτερικό. Η Ιαπωνία είναι μια υπερδύναμη στον βιομηχανικό και επενδυτικό τομέα, άρα θέλουμε συνεργασία και βοήθεια».

Για το θέμα της ακρίβειας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ζω και κινούμαι στη Νίκαια, στο Κερατσίνι, στο Πέραμα, σε περιοχές με λαϊκά, μεσαία και κατώτατα εισοδήματα. Όσο κι αν θέλουν να εμφανίσουν μια άλλη πραγματικότητα, τα πράγματα είναι δεδομένα. Είμαστε ως χώρα η τρίτη από το τέλος σε επίπεδο εισοδήματος, ενώ για την ακρίβεια προειδοποιούσαμε την κυβέρνηση από τον Αύγουστο του ‘21».

«Έλεγχο της ακρίβειας μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, αλλά δεν θέλει» συμπλήρωσε και τόνισε ότι «προστατεύονται οι μεγάλες επιχειρήσεις που αισχροκερδούν όταν δεν δημοσιοποιούνται τα στοιχεία τους…»

Ο βουλευτής Β’ Πειραιά τόνισε πως αυτό που αναμένει από την κυβέρνηση είναι να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, δηλαδή να απομακρύνει τις φυλακές Κορυδαλλού και να αυξήσει τους μισθούς διπλάσια από τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ.

Επιπλέον, επεσήμανε σε όλους τους τόνους ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει μετεκλογικά, ενώ βλέπει μετά την πρόταση δυσπιστίας «πρόβλημα συσπείρωσης» στη ΝΔ, καθώς δυο πρώην Πρωθυπουργοί της, οι Κ. Καραμανλής και Α. Σαμαράς δεν παρέστησαν στην ολομέλεια, ψηφίζοντας με τη μέθοδο της επιστολικής ψήφου.