ΠΗΓΗ

Καθιερώσαμε πρόστιμο 500 ευρώ ενά εργαζόμενο κι έρχεται τώρα η ΝΔ και το καταργεί, βάζοντας ένα πρόστιμο για όλες τις περιπτώσεις, τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση κατά της κυβέρνησης, κάνονας λόγο για «ανισότητες», εξαπέλυσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, σχολιάζοντας διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας περί «ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής στο νησιωτικό χώρο».

Μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ένα «παράδοξου του νόμου: «Ενώ σε βεβαιωμένη παράβαση απασχόλησης προσωπικού π.χ. σε μια ταβέρνα στη Σαλαμίνα επιβάλλεται πρόστιμο ανά εργαζόμενο και ανά ημέρα, στην περίπτωση εφοπλιστικής εταιρείας το πρόστιμο αφορά το σύνολο των εργαζομένων ανά ημέρα. Ένα πρόστιμο για όλους τους εργαζόμενους!».

Όπως είπε, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «παραλάβαμε φορολογία στον χώρο της ναυτιλίας με χαμηλό ποσοστό και δεκαπλασιάσαμε τα έσοδα από τους φόρους. Καθιερώσαμε πρόστιμο 500 ευρώ ενά εργαζόμενο κι έρχεται τώρα η ΝΔ και το καταργεί, βάζοντας ένα πρόστιμο για όλες τις περιπτώσεις».

«Σε μια περίοδο που διαπιστώνει η κυβέρνηση ότι τελειώνουν τα αποθεματικά που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να μοιράσει δίκαια τα βάρη, όπως ορίζε το σύνταγμα, περί “δίκαιας κατανομής φορολογικών βαρών“», υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης.

Ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στη συνέχεια και σε διάταξη του ίδιου νομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα σε πλοιάρχους να μπαίνουν και να βγαίνουν από τα λιμάνια της χώρας χωρίς Έλληνες πλοηγούς.

«Στο θέμα της απουσίας ρυθμιστκής αρχής λιμένος, δεν υπήρχε πλαίσο, εμείς το θέσαμε και τώρα η κυβέρνηση το καταργεί», πρόσθεσε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προωθεί το μονοπώλιο.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για ακόμη μία «ανισότητα»: «Στο θέμα των ενοικίων, υπάρχει ελέφρυνση κυρίως σε μεγάλα εισοδήματα κι όχι σε μικρούς και μεσαίους. Πού είναι η φορολογική δικαιοσύνη;».

Αναφορικά με τον εμβολιασμό, ζήτησε «Να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και σωστή αξιοποίηση των εμβολίων», επισημαίνοντας: «Η κυβέρηση να σταματήσει τα ρουσφετάκα και να κάνει σωστά τον εμβολιασμό».

Ζήτησε «μεγαλύτερη ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την αρχή του χρόνου και πιο ίση κατανομή των ενισχύσεων».

Σχολιάζοντας το χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, είπε «η κυβέρνηση να καθίσει στο τραπέζι διαλόγου με φοιτητές και εκπαιδευτικούς».