Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις πρόσφατες δηλώσεις Χρυσοχοΐδη, μέσω των οποίων παρεμβαίνει σε αρμοδιότητες άλλου υπουργείου, ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η εποχή που η ΝΔ έκανε βαρύτατες παρεμβάσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης πρέπει κάποτε να τελειώσει».

Ο βουλευτής, καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του OPEN, εξέφρασε την αντίθεσή του στις παρεμβάσεις στελεχών της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη και στην Αστυνομία, καθώς και στην προσπάθεια «κύκλων» να εμπλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε φαινόμενα ανομίας. 

Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, χωρίς πολλές φορές τα αναγκαία μέτρα προστασίας και δήλωσε αντίθετος στην εξαίρεσή τους από το επίδομα που πήραν οι υπόλοιποι ένστολοι. Απέναντι στα φαινόμενα αστυνομικής βαρβαρότητας του τελευταίου διαστήματος, ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για αναγκαιότητα δημοκρατικής λειτουργίας των σωμάτων ασφαλείας, αναγνωρίζοντας τον σημαίνοντα ρόλο που επιτελούν.

Αναφερόμενος στη νέα αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ να συμμετέχει στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, σε συνέχεια της αποτυχίας του  ταξιδιού στην Αμερική, μίλησε για ανικανότητα χειρισμού των διεθνών θεμάτων. Υπενθύμισε δε ότι «σε παρόμοια συνάντηση στο Παλέρμο, η χώρα μας είχε εκπροσωπηθεί σε ανώτατο επίπεδο από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ τώρα δεν καλείται να συμμετέχει ούτε καν με υπηρεσιακό παράγοντα».

Κλείνοντας, μίλησε για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, την ώρα που κινδυνεύουν  ζωτικά συμφέροντα της χώρας και κάλεσε τους κυβερνώντες να αφήσουν τις κομματικές και μικροπολιτικές τακτικές τους και να αλλάξουν κατεύθυνση, επιδιώκοντας τη μέγιστη συναίνεση και στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.